Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Noslēdzies konkurss “Bērni par drošību!”

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkni aicināja bērnus un jauniešus piedalīties zīmējumu konkursā “Bērni par drošību!”. Tā galvenais mērkis bija piesaistīt uzmanību bērnu drošības problēmai un padziļināt bērnu zināšanas par drošību ikdienā un satiksmes noteikumiem.

 

Konkursa rezultāti pārspēja visas gaidas, – divu mēnešu laikā tika iesniegts rekorddaudz darbu – 325 zīmējumi. Ņemot rokās otas, krāsas, zīmuļus un flomāsterus, konkursanti uz papīra atspoguļoja savu vīziju par bērnu drošību. Pateicamies visiem dalībniekiem par aktivitāti un centību! Šis konkurss parādīja, ka mums apkārt ir daudz talantīgu bērnu, kurus piesaista radošums un tik aktuālas un svarīgas tēmas kā drošība.

 

Konkursā piedalījās bērni vecumā no 3 līdz 15 gadiem – visu Rēzeknes skolu, PII “Varavīksne” un Katoļu PII, Rēzeknes internātpamatskolas, Maltas vidusskolas, Maltas Bērnu un jauniešu centra, Tiskādu vidusskolas un internātskolas, Kruķu pamatskolas, Adamovas Speciālās internātskolas, Gaigalavas, Audriņu, Liepu, Bērzgales pamatskolas, Vērēmu, Bērzgales, Ilzeskalna, Silmalas PII audzēkņi, kā arī ARPC “Zeimuļs” Vizuālās mākslas, Glezniecības pulciņu un “4H” programmas dalībnieki.

 

Dažādās tehnikās radītie darbi priecēja ar savu oriģinalitāti un izpildes savdabīgumu, katrā zīmējumā tika atspoguļota tēma “Bērnu drošība ikdienā”, brašo ugunsdzēsēju un policistu  darbs, kā arī drošības noteikumu neievērošanas sekas.

 

Konkursa uzvarētāju un laureātu apbalvošana notika ARPC “Zeimuļs” aktu zālē 17. martā – pasākuma “Kopā par drošību!” norises dienā.

 

Konkursantu darbus vērtēja žūrija. Tās sastāvā bija: ARPC “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča, Bērnu mākslas skolas direktore Kristīne Binduka un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs. Bija grūti izvēlēties labākos no tik liela zīmējumu skaita.

 

Rezultātā 1. vietu vecuma grupā līdz 6 gadiem ieguva Egija Bojāre, 2. vietu – Elgars Žikars, 3. vietu – Ivans Jemeļjanovs. Grupā no 7 līdz 9 gadiem 1. vieta piešķirta Markam Tučam, 2. vieta – Danielam Skutelim, 3. vieta – Aļonai Mažajevai. Grupā no 10 līdz 13 gadiem par 1. vietas ieguvēju kļuva Sofija Maslobojeva, 2. vietā – Ruslans Voronovs, 3. vietā – Evita Kalneja. Grupā no 14 līdz 18 gadiem 1. vietu ieguva Laura Gžibovska. Īpašas balvas un diplomus no Valsts policijas uzvarētājiem pasniedza G. Paškevičs kopā ar policistu palīgiem – Runci Rūdi un Bebru Bruno.  

 

Speciālbalvu no Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča par kolektīvo darbu nominācijā “Košākais mākslinieks” saņēma ARPC “Zeimuļs” “4H” programmas dalībnieki Dzintras Gribustes vadībā.

 

Īpašās balvas no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes tika pasniegtas Viktorijai Martinovai, Valērijai Gžibovskai, Karīnai Orlovai un Markusam Tučam.

 

Balvas no Ceļu satiksmes drošības direkcijas saņēma Viktorija Timofejeva, Andželina Višņakova un Amēlija Grebeža.

 

Tāpat par košumu un radošu pieeju dažādās nominācijās tika pasniegts ap 20 uzmundrinājuma balvām, medaļām un Goda rakstiem no ARPC “Zeimuļs”.

 

Pateicamies visiem konkursa dalībniekiem, kā arī to vecākiem un pedagogiem par palīdzību un atsaucību. Konkursa darbi apskatāmi uzreiz vairākās vietās – centrā “Zeimuļs”, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknī.

 

Plašāka informācija un attēli pieejami vietnē www.zeimuls.lv un sirokez.lv.

 

Bērnu drošība – pats svarīgākais!

 

Olga STRODE,

ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbā ar ģimenēm un bērniem

23.03.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums