Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Bērnu drošība – pats svarīgākais!

Piektdien, 17 martā akcijas “Esi drošībā” ietvaros un par godu Drošības klases divu gadu jubilejai Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs’’ notika pasākums “Kopā par drošību”.

 

Pasākumu svinīgi atklāja ARPC “Zeimuļs”  vadītāja Jevgenija Kušča, atzīmējot, ka bērnu drošība ir pats svarīgākais, tāpēc ir nepieciešams izglītot bērnus un jauniešus dažādos drošības jautājumos. Divu gadu laikā Centrā profesionālu pedagogu vadībā bērni ieguva zināšanas par  ceļu satiksmes noteikumiem un drošību ikdienas dzīvē. Pa šo laiku Drošības klasi apmeklēja vairāk nekā 3000 Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada audzēkņi.

 

Pateicoties aktīvai sadarbībai ar Valsts Policijas Latgales reģiona Rēzeknes iecirkni,  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona Rēzeknes daļu, Valsts robežsardzes koledžu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un  Ceļu satiksmes drošības direkciju, 17. martā Centrs pārvērtās par īstu “Drošības kvartālu”, kur katrs varēja atrast sev aizraujošu nodarbi un pavadīt laiku ne tikai  interesanti, ber arī lietderīgi.

 

Visiem pasākuma dalībniekiem tika sagatavota plaša un interesanta programma- kopā ar ugunsdzēsēju draugiem Ziloni Baltiņu un Suni bērni pētīja glābšanas aprīkojumu, mērīja ugunsdzēsēju ekipējumu, spēlēja spēli un apguva ugunsdrošības noteikumus. Savukārt, policisti ar rotaļas palīdzību mācīja bērniem ceļu satiksmes noteikumus un uzvedības noteikumus uz ielas, skolā un mājās. Rēzeknes reģiona nodaļas CSDD vadītājs ar virtuālās grāmatas palīdzību stāstīja bērniem par drošības noteikumiem uz ceļa, kur ir luksofors. Kopā ar ātrās palīdzības darbiniekiem bērni un pieaugušie varēja iejusties ārsta lomā, sniegt pirmo medicīnisko palīdzību.

 

Bērnu uzmanību īpaši pievērsa Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumi. Bija iespēja izmēģināt savas spējas šaušanas stendā «SCATT» un roku spēku pie roku laušanās galda. Apmeklētājiem bija iespēja iepazīties un paturēt rokās dažāda veida speciālo aprīkojumu un mācību ieročus.

 

Ar enerģiskām dejām apmeklētājus priecēja deju studijas «Stop Time Dance Studio»  dejotāji.

 

Par atbalstu, veiksmīgu sadarbību un nenovērtējamu ieguldījumu bērnu izglītošanā drošības jautājumos tika pasniegtas pateicības Valsts Policijas Latgales reģiona Rēzeknes iecirkņa vadītājam Gunāram Paškevičam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona Rēzeknes daļas komandierim Viktoram Savickim, CSDD Rēzeknes reģiona vadītājam Vitālijam Keišam, Valsts robežsardzes koledžas direktoram Arvīdam Liepiņam un Drošības klases skolotājam, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona Rēzeknes daļas komandiera vietniekam  Maksimam Dimperam.

 

Notika arī zīmējumu konkursa “ Bērni par drošību”  uzvarētāju apbalvošana. Kopumā konkursā piedalījās vairāk nekā 300 bērnu vecumā no 3 līdz 15 gadiem. Ar konkursa rezultātiem var iepazīties mājas lapā www.zeimuls.lv .

 

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs izsaka lielu pateicību visiem, kuri piedalījās akcijā “Esi drošs”! Paldies visiem dalībniekiem un pasākuma vadītājai Karīnai Mašarskai!

 

Plašāka informācija un attēli pieejami vietnē sirokez.lv.

 

Olga STRODE,

ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbā ar ģimenēm un bērniem

Pasākums «KOPĀ PAR DROŠĪBU!»

Pasākums «KOPĀ PAR DROŠĪBU!» Video

22.03.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums