Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Zviedru un latviešu mākslinieku karikatūras izstādē “Aci pret aci ar klimatu”

No 1. līdz 30. septembrim  Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”  varēs paraudzīties uz klimata pārmaiņu jautājumiem ar Latvijas un Zviedrijas mākslinieku acīm – būs skatāma karikatūru izstāde “Aci pret aci ar klimatu” (Facing the Climate), kuru rīko Zviedrijas vēstniecība Latvijā.

 

Izstādē būs skatāmi mākslinieka, mūziķa un ilustratora Lūves Antela (Love Antell), politisko karikatūru autora un grāmatu ilustratora Magnusa Barda (Magnus Bard), grāmatu ilustratora Rībera Hansona (Riber Hanson), laikrakstu, bērnu grāmatu ilustratores un tiesvedību zīmējumu autores Helēnas Lindholmas (Helena Lindholm) un mākslas studentes Kārina Sunvisones (Karin Sunvisson) darbi.

 

Izstādē “Aci pret aci ar klimatu” Latvijā līdzās piecu Zviedrijas mākslinieku karikatūrām ir skatāmas arī Latvijā labi pazīstamā karikatūrista un ilustratora Gata Šļūkas darbi, kā arī citu latviešu mākslinieku darbi. Izstādi tiek papildināta ar Latvijas jauniešu – karikatūru konkursu uzvarētāju darbiem. Izstāde un konkursi notika Daugavpilī, Talsos, Jūrmalā, Ventspilī, Rojā, Lapmežciemā, Jelgavā, Balvos, Olainē, Rēzeknē, Jēkabpilī un Rīgā.

 

Ko dara mākslinieki klimata labā?

Lūve Antels: Nebraucu atpūsties uz Taizemi

Magnuss Bards: Apskatu cenu zīmes un lasu starp rindiņām

Rībers Hansons: Eju kājām vai izmantoju sabiedrisko transportu. Pirms izeju no istabas, izslēdzu gaismu

Helēna Lindholma: Izvēlos ekoloģiskas un tuvējā apkaimē ražotas preces, šķiroju atkritumus, izmantoju otrreizējās izejvielas

Kārina Sunvisone: Guļu garajās pidžambiksēs

Gatis Šļūka: Lielveikalos atsakos no bezmaksas plastmasas maisiņa, vannas vietā izvēlos dušu

 

Projekts “Facing the Climate” aizsākās ANO Kopenhāgenas klimata konferences ietvaros 2009. gada decembrī, kad tajā tika demonstrēti 25 Ziemeļvalstu mākslinieku darbi, kas atspoguļoja viņu skatījumu un klimata pārmaiņu jautājumiem. Izstāde jau uzrunājusi cilvēkus gan Ziemeļvalstīs, gan Āzijā un Eiropā.

 

 

Attēls: Rībera Hansona karikatūra „Šķirsts“.

 

Papildu informācija:

ARPC “Zeimuļs” 1.1 kabinetā vai zvanot pa tālruni +371 29507088 (interešu izglītības metodiķe Agita Gailiša).

12.08.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums