Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

“Zeimuļa” mazpulcēniem darbs vainagojas panākumiem  

Jau trešo gadu pēc kārtas Austrumlatvijas radošo pakalapojumu centra “Zeimuļs” /ARPC/ programmas “4H” audzēkņi /skolotāja Dzintra GRIBUSTE/ veiksmīgi startēja stādu audzētāju biedrības konkursā “Dārznīca’, kur bērniem bija dota iespēja mēģināt izaudzēt trīs augus / hostas, lupīnas un ogābeles/, pētot un veicot savus novērojumus augu dienasgrāmatā. Pats lielākais prieks, kad tu esi ticis to 2000 veiksmīgo stādu komplektu saņēmēju skaitā, tad arī vari uzsākt savus pētījumus. Tiešām, ar lielu patiku bērni ķerās pie darbiņa. Īpaši prieks pilsētas bērniem, kuriem  tiek dota iespēja darboties un augus audzēt vismaz podiņos un uz logu palodzēm. Tad jau bērns turpmāko izvēlas pats, vai nu iestāda augus vasaras mājiņu dārzos, vai uzdāvina vecvecākiem uz laukiem. Te arī rodas rūpes, apņēmība, atbildība un centība šos augus kopjot un audzējot. Priecē tas, ka ejot kopsolī ar modernajām tehnoloģijām, bērniem ir dota iespēja savus pētījumus un foto uzņēmumus publicēt sociālajos tīklos, un dalīties pieredzē ar citiem. Viennozīmīgi degsme uz paveikto rodas tad, kad visi augi labprāt aug.  Tomēr nevajag arī pārdzīvot, ja kādam veiksme aizslīd garām, jo tas ir taču pētījums! Šogad veiksmīgi padevās hostu un lupīnu audzēšana, turpretī ogābeles bija nedaudz kūtras uz dīgšanu.

 

Tomēr, sekojot augu augšanai un veicot visus pētījumus dienasgrāmatās, esam sasnieguši labus rezultātus un ieguvuši godalgotās vietas republikas mēroga konkursā: Agnese IVSIŅA / 1.-3.klašu grupā/- 1.vieta; Sintija NEDUŠENKO /1.-3.klašu grupā/ – 2.vieta un atzinības balvas: Ieva AUGSTKALNE, Karīna RUNGE, Elizabete SKAŠKOVA, Mārtiņš MIKAŽĀNS.

 

Pateicoties Eiropas Savienības finansējumam un Latvijas Zemmopības ministrijas atbalstam, bērniem bija dota iespēja darboties dzīvās dabas izzināšanā, augu atpazīšanā, interesantu uzdevumu veikšanā, savam priekam  papildināt savus piemājas dārziņus vides iekopšanai, piedalīties noslēguma pasākumā LU Botāniskajā dārzā, kur zinoši vides speciālisti organizēja aizraujošas aktivitātes, ekskursijas un  protams apbalvošanu.

 

Paldies ARPC “Zeimuļs” par sniegto atbalstu un iespēju piedalīties šajā pasākumā.

 

Vides programmas “4H’

skolotāja Dz.Gribuste

19.09.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums