Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ZEIMUĻA LEĢENDA

Teika stāsta par valdnieka meitu Rozi, kura joprojām dzīvojot Rēzeknes pilskalna pazemē un gaidot Īsto, kurš viņu pasaulē izvedīs.  2012. gadā otrpus kalnam nolaidās burvis un pacēla zemi gaisā, tur palika brīva vieta, kur visiem maziem Rēzeknes bērniem augt lieliem, gudriem un īpašiem. Un burvis iesprauda zemē zīmuļus, tur sakāpa pusaudži paši «pazīmēties» un savas lielās idejas arī citiem parādīt, lai Rīgas kungi brīnās.

 

Gadiem ejot, burvis pamanīja, ka ideju un radošuma ir kļuvis tik daudz, ka skolotāji  nespēj visu uzreiz realizēt, tāpēc viņš nolēma izveidot nelielu pili, kurā uzglabāsies gan īstenotās idejas, gan tās, kuras tiek plānotas. Mazā pils rūpēsies par idejām un sargās tās. Burvim šīs pils izveidošanai ņēma sev palīgu ARPC “Zeimuļs” pulciņa “Tehniskā modelēšana un kokapstrāde” skolotāju Nikolaju Stefanoviču, kuram radās iedeja par šīs pils vizuālo izskatu.

 

Nikolajs Stefanovičs izstrādāja projektu, skici un ķērās pie darba. Sarežģītākā problēma bija izveidot metāla kronšteinus, uz kuriem turētos pils. Burvis atrada meistaru Vladimiru Uļjanovu, ar kura palīdzību tika izveidoti grezni pils atbalsti. Nākošais uzdevums burvim bija atrast meistaru, kurš izveidos no koksnes pašu pili. Ideju palīdzēja realizēt Rēzeknes mākslas un dizaina audzēkņi, Andra Anspoka vadībā. Un jau aprīļa sākumā visa konstrukcija tika izveidota un burvis pilī izmitinājās radošās idejas. Tagad neviena ideja nepazūd, bet uzglabājas nelielajā pilī.

 

ARPC “Zeimuļs” izsaka pateicību idejas un skices autoram Nikolajam Stefanovičam, sadarbības partneriem Andrim Anspokam un viņa komandai, kā arī Vladimiram Uļjanovam!

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

 

25.04.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums