Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Zeimuļa izgudrotāju ciems!

No 06. jūnija līdz 17.jūnijam, Austrumlatvijas radošo  pakalpojumu centrā  “Zeimuļs” notika izglītojošā bērnu vasaras nometne “Zeimuļa izgudrotāju ciems”, kurā bērni atpūtās un lietderīgi pavadīja vasaras brīvlaiku.

 

Katra diena bija īpaša ar kādu aktīvu un radošu aktivitāti.  Nometnes dalībnieki apguva šaha spēles pamatus, piedalījās  dažādās radošajās nodarbībās- izgatavoja savu labirintu spēli, konstruēja lidmašīnas, piedalījās keramikas darbnīcā, lego robotikas nodarbībās un daudzās citās aktivitātēs, ko piedāvāja Centra pedagoģi.

 

Nometnes laikā bērni ne tikai radoši pavadīja savu brīvo laiku, bet arī viesojās dažādās iestādēs, kas piedāvāja interesantas aktivitātes. Izgudrotāji ciemojās Daugavpils inovāciju centrā, kur  apskatīja eksponātus, kas liek uz lietām paskatīties no cita, neierasta skatu punkta, kā arī varēja paši veikt neparastus eksperimentus!  Savus spēkus varēja pabaudīt šķēršļu trasē “Rāznas priedes”.    Tika apmeklēts āra peldbaseins Rēzeknes Olimpiskajā centrā. Devās mācību ekskursijā uz Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, kur bērni tika iepazīstināti ar 3D printeri, tā iespējām un arī varēja veikt nelielus eksperimentus ķīmijas laboratorijā. Tika organizēts kiono apmeklējums. Ar interesantiem eksperimentiem nometnes dalībniekus sagaidīja  Rēzeknes valstspilsētas bērnu bibliotēka,  Latgales Kultūrvēstures muzejā piedalījās muzejpedagoģijas programmā “Pirmo reizi izstādē”. Pirmā nometnes nedēļa noslēdzās, iesaistoties aktivitātēs kopā ar animatoriem. Un pēdējā nometnes dienā piedalījās  aizraujošā lāzertaga turnīrā!

 

Nometnes laikā bērni  kopā dziedāja, zīmēja, līmēja, ieguva jaunus draugus, pozitīvas emocijas un neaizmirstamus mirkļus!

 

Paldies Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centram “Zeimuļs” par iespēju organizēt nometni, kā arī paldies visiem Centra pedagogiem, kuri palīdzēja nometnes organizēšanā un īstenošanā!

Nometnes vadītāja Olita Kuksa

27.06.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums