Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

“Zeimuļa” audzēknis iegūst godalgotu vietu Rēzeknes novada LEGO robotikas turnīrā

Sestdien, 24. martā Rēzeknes novada Strūžānu Kultūras centrā notika Rēzeknes novada LEGO robotikas sacensības, kurās piedalījās arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” pārstāvji. Sacensību dalībnieki sacentās divās disciplīnās – LEGO Sumo un LEGO Līnijsekošana, izmantojot uz konstruktoru Mindstorms NXT2.0 un EV3 bāzes būvētus robotus. Pasākumā piedalījās 11 komandas no Rēzeknes pilsētas, novada, Gulbenes, Preiļiem, Viļāniem un Aknīstes. Tiesneši bija skolēnu treneri un pasniedzēji, kā arī brīvprātīgie.

 

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs” pārstāvēja Rēzeknes Sākumskolas audzēkņi Juris Vaņkovs, Krišjānis Laizāns un Kristaps Salmanis, kas sacentās LEGO sumo disciplīnā. Labākais rezultāts Jurim – otrā vieta, Krišjānim – ceturtais rezultāts, Kristapam šoreiz veicās mazāk.

 

Zēnu treneris Edmunds Kadakovskis ar sniegumu apmierināts: “Kopš gada sākuma mēs aizvadījām trešo čempionātu, šoreiz mani audzēkņi sagādāja man lielu pārsteigumu ar saviem rezultātiem! Lai arī nav iegūta 1. vieta, bet 2. vieta nav slikts rezultāts. Pusfinālā arī tikās abi mani audzēkņi – Juris un Krišjānis, man bija jātiesā šo spēli. Tā arī bija sarežģītākā cīņa, jo puiši ļoti labi zina gan stiprās, tā arī vājās puses, jo katru nedēļu tiekas nodarbībās.

 

Prieks, ka puiši prot viens otru cienīt un cīņa tika uztverta kā draudzīgs mačs ar smieklu devu.

 

Šoreiz arī pašam nācās iesaistīties spēļu tiesāšanā, kas man bija jauna pieredze, par to pateicos Jaunstrūžānu pamatskolas direktoram Ivaram Igaunim. Viņam arī liels paldies par lieliski noorganizētu čempionātu, daudziem vajadzētu mācīties no šīs skolas.

 

Šobrīd LEGO robotikas nodarbības ARPC “Zeimuļs” apmeklē gandrīz 60 bērni no Rēzeknes pilsētas un novada. Man ir liels prieks, ka varu saviem audzēkņiem pasniegt LEGO robotiku, kurā viņiem ir iespēja apgūt dažādu robotu uzbūvi, un šajā procesā viņi pilnveidojas kā personības. Mana programma un pieredze ļauj gandrīz ar katru audzēkni darboties individuāli un attīstīt viņa prasmes un loģisko domāšanu. Pulciņā bērni būvējot robotus pilnveido arī kustību, koordināciju un iemācās pievērst uzmanību šķietami nesvarīgām lietām, kas, būvējot robotus, tomēr ir svarīgas. Mazākie audzēkņi mācās skaitīt un apgūst matemātiskās pamatprasmes. Pulciņā tiek likts liels uzsvars uz komunikācijas un sadarbības prasmju attīstīšanu. Kad bērns ir uzbūvējis savu pirmo robotu un to iedarbina vai ar programmas palīdzību, tad bērna prieks ir neaprakstāms, un tas ir vēl lielāks gandarījums par paveikto. Paldies visai ARPC “Zeimuļs” komandai, kas mums ļāva jau trešo reizi pārstāvēt pilsētu sacensībās, īpašs paldies vecākiem!”

Informāciju sagatavoja Diāna Selecka

05.04.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums