Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Vokālās mūzikas konkurss „Balsis 2018”

28.februārī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika Valsts izglītības satura centra izsludinātā mūzikas konkursa „Balsis 2018” 1.kārta.

 

Gatavojoties Latvijas valsts 100gadei, konkursa mērķis bija stiprināt bērnu un jauniešu nacionālo identitāti, apzinot sava kultūrvēsturiskā novada tautasdziesmu mantojumu, padziļinot zināšanas par latviešu tautasdziesmu. Sekmēt jauna, mākslinieciski augstvērtīga un radoša vokālo ansambļu repertuāra apguvi un paplašināšanu. Apzināt un veicināt bērnu un jauniešu vokālo ansambļu radošo darbību, izaugsmi un attīstību un atbalstīt bērnu un jauniešu nepieciešamību izteikt un apliecināt sevi mūzikas mākslā. Attīstīt, kopt un pilnveidot mazo mūzikas kolektīvu – vokālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas, nodrošinot tiem iespējas uzstāties un pilnveidojot to skatuvisko pieredzi, dalībnieku radošās spējas un akustiskās muzicēšanas prasmi.

 

Šogad konkursā piedalījās divi kolektīvi:  Rēzeknes 1. Valsts ģimnāzijas meiteņu vokālais ansamblis “Noskaņa” (vadītāja S.Bilinska) un Rēzeknes sākumskolas meiteņu vokālais ansamblis “Noskaņa” (vadītāja S.Bilinska).

 

Kolektīvus vērtēja: Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas vokālā pedagoģe Danuta Kārkliniece un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas pedagoģe, Rēzeknes un Ludzas apriņķa koru virsvadītāja Anda Lipska.

 

Dalībnieki bija gatavojušies ar ļoti lielu atbildību, un sniegums tiešām bija labs. Abi kolektīvi tika izvirzīti uz 2. kārtu.

 

Reģionālā konkursa skate notiks jau 07. martā,  Preiļos.

Paldies konkursa žūrijai, dalībniekiem, pedagogiem un vecākiem par ieguldīto darbu! Novēlām Rēzeknes kolektīviem veiksmi arī 2. kārtā!

 

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

 

01.03.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums