Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Visu mīlētāju dienā mūzikas mīļotāji piedalījās festivālā – konkursā „No baroka līdz rokam”!

Šī gada 14. februārī Rēzeknē norisinājās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāls – konkurss „No baroka līdz rokam”. Festivālu –konkursu organizēja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”.

 

Šogad festivālā-konkursā piedalījās 46 kolektīvi no dažādām Latgales pilsētām – Rēzeknes, Daugavpils, Preiļiem, Līvāniem, Dagdas, Rogovkas, Krāslavas,  Biķerniekiem, Ilūkstes, Sventes, Naujienes, Vaboles, Špoģiem.

 

Jau tradicionāli, festivāls- konkurss notika divās daļās. Pirmā daļa notika Rēzeknes 5. pamatskolā, kur uzstājās 15 instrumentālie ansambļi, tautas mūzikas ansambļi un džeza ansambļi. Otrā daļa notika Rēzeknes 6. pamatskolā, kur uzstājās  14 popgrupas un 17 vokāli instrumentālie ansambļi.

 

Kolektīvu uzstāšanos vērtēja:

Dainis Tarasovs – Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas instrumentspēles un kameransambļu klases pedagogs;

Paula Saija – vokālā pedagoģe, dziedātāja;

Egils Šķetris – Nemateriālā kultūras mantojuma  un ilgtspējīgas attīstības projektu nodaļas vecākais eksperts.

 

Konkursa žūrija augstu novērtēja visus muzikālos ansambļus, kā arī sniedza ieteikumus  turpmākajām uzstāšanās reizēm. Konkursa rīkotāji un žūrijas pārstāvji ikvienam dalībniekam novēlēja aktīvu tālāko darbību, neapstāšanos pie sasniegtā!

 

Liels prieks par ARPC “Zeimuļs” vokāli instrumentālā ansambļiem “PRETTY UGLY” un  “ZVŪRGZDYNU” (sk. I.Gusāns) par veiksmīgo piedalīšanos konkursā.

 

Paldies Rēzeknes 5. pamatskolas direktorei Vijai Poikānei un  Rēzeknes 6. pamatskolas direktorei Tatjanai Tokarevai  un par atsaucību un veiksmīgu festivāla – konkursa “No baroka līdz rokam” īstenošanu, konkursa apskaņotajam Denisam Smirnovam un Jānim Pavlovskim.   Paldies visiem kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem par neatlaidību un ieguldīto darbu un lieliska noskaņojuma radīšanu!

 

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

 

 

!

 

 

 

15.02.2023.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums