Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Vēlēšanas ARPC “Zeimuļs”

 

No 2018. gada 14. aprīļa līdz 24. maijam Eiropas Parlamenta birojs (EPB) Latvijā rīkos trīs Jaunatnes līdzdalības pasākumus, kuru gala rezultāts tiks noskaidrots 24. maijā ARPC “Zeimuļs”. To laikā tiek aicināti jaunieši dažādos Latvijas reģionos atraktīvi iesaistīties, gan attīstot prasmes paust viedokli, vienlaicīgi ieklausīties un argumentēt, gan praktiski īstenojot pašu iniciatīvas.

 

Jaunatnes līdzdalības pasākumu ciklu EPB tika aizsākts 2017. gadā, pirms trīs vēlēšanu maratona: pašvaldību vēlēšanām 2017, šogad oktobrī gaidāmajām 13. Saeimas vēlēšanām un jau pēc gada – Eiropas vēlēšanām. Jaunatnes līdzdalības pasākumu mērķis ir mudināt gūt pieredzi un izprast KĀPĒC?, PAR KO? un KĀ? balsot. Piedaloties vēlēšanās,  vēlētāji izlemj savu, Latvijas un Eiropas nākotni, tāpēc tā būs lieliska iespēja dažāda vecumposma cilvēkiem piedalīties pasākumā, lai saprastu cik daudz īstenībā katrs no mums spēj ietekmēt.

 

Visa maija garumā notiks Latgales reģiona jauniešu centros – Daugavpilī, Krāslavā, Ludzā un Līvānos  un ARPC “Zeimuļs” improvizētas vēlēšanas, kur balsojot tiks izlemti jauniešiem aktuāli jautājumi.  Jaunieši spriedīs PAR KO mēs neesam vienaldzīgi un ko vēlamies mainīt? Pasākuma dalībnieki gūs prasmes līdzdalības iniciatīvu uzsākšanai un virzīšanai, kā arī izzinās balsošanas procesu – skolēni kopā ar skolotājiem lems par sev aktuāliem jautājumiem, balsojot par labākajiem risinājumiem.

 

2018. gada 24. maijā no plkst. 14:00 līdz 16:00 ARPC “Zeimuļs” notiks noslēguma pasākums,  kad tiks noskaidroti pasākumu gala rezultāti.

 

Visi ir laipni gaidīti aktīvi piedalīties  un atbalstīt EPB Latvijā rīkotos Jaunatnes līdzdalības pasākumus!

02.05.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums