Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

“Tēja ar darba devējiem”

2015. gada 26. novembrī “Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” aicināja jauniešus un vasaras nodarbinātības programmas īstenotājus uz pasākumu “Tēja ar darba devējiem”. Pasākumu atklāja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs, kurš aicināja jauniešus būt aktīviem un ieinteresētiem savas profesionālās darba dzīves pirmās pieredzes veidošanā. Izvērtēšanas pasākuma laikā darba devēji un jaunieši pateicās par iespēju piedalīties šinī projektā, kā arī veiksmīgo savstarpējo sadarbību. Izvērtēšanas pasākumā “Tēja ar darba devējiem” piedalījās pārstāvji no Rēzeknes pilsētas domes sporta pārvaldes, Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes “Sociālais dienests”, Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes pensionāru sociālo pakalpojumu centra, Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”, Latgales Kultūrvēstures muzeja, Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” tūrisma attīstības centra, Rēzeknes pilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes  Kultūras un Tūrisma centrs” Nacionālo biedrību kultūras nama, PI “Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvalde”, Latvijas Neredzīgo biedrības Rēzeknes teritoriālās organizācijas valdes, Rēzeknes Augstskolas Biedrības “Rēzeknes Augstskolas absolventu asociācija”, Izglītības un atpūtas biedrības “OZOLAINE” profesionālās izglītības centra “IDEJA”, SIA Mācību centra  AUSTRUMVIDZEME, SIA “LEKON” kafejnīcas “Rositten”, SIA “Rēzeknes slimnīca”, SIA “RĒZEKNES NAMS”, SIA “LaPizza”, SIA “Gravtex”, SIA “Zeize”, SIA “LEAX Rēzekne” RSEZ, SIA “MS-IDI”.

 

Neliels ieskats dažās jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības projekta pieteikuma satura atskaitēs:

 

Estere Lubgāne savā vasaras nodarbinātības projekta pieteikuma satura atskaitē rakstīja: “Šī mēneša laikā tiku iepazīstināta ar firmas “MS-IDI” darba struktūru. Manos tiešajos darba pienākumos ietilpa jaunās datorspēles testēšana. Es spēlējot spēli meklēju kļūdas, kas bija radušās, izstrādāju ieteikumus, ko varētu uzlabot, lai spēle būtu patīkamāka tieši tās spēlētājam. … Šī darba laikā es vēlējos sevi izpaust kādā nebijušā un nepazīstamā jomā un atklāt jaunas spējas.”

 

Diāna Volkova:” Es strādāju par kultūras darba menedžera palīgu Nacionālo biedrību kultūras namā. Manos pienākumos  bija ietverta lietvedības kārtošana. Man ļoti patika strādāt. … Pēc projekta es ieguvu pārliecību, ka savu darbu nākotnē vēlos saistīt ar radošo industriju.”

 

 

Emīlija Zeltiņa: “Strādājot Rēzeknes Augstskolas absolventu asociācijā ieguvu darba pieredzi un lietderīgi pavadīju savu brīvo laiku vasarā. Iepazinu jaunas prasmes un guvu ieskatu biroja ikdienas dzīvē, kā arī sasniedzu savu lielāko mērķi – noskaidroju to, ka nākotnē vēlos strādāt sabiedrisko attiecību jomā, tāpēc nākošajā mācību gadā vairāk un padziļināti apgūšu priekšmetus, lai papildinātu savas zināšanas un kļūtu par labu sabiedrisko attiecību speciālisti.”

 

Laura Gribuste: ”No  03.08.  līdz 21.08 strādāju bērnu vasaras nometnē “Zeimuļa zemē”, katru rītu vadīju dažāda veida rīta iesildīšanās spēles-enerdžaizerus, komandu saliedēšanas spēles, organizēju grupu sadali pa nodarbībām, vadīju radošās nodarbības, sastādīju sporta dienas aktivitātes un stafetes, ekskursijās saplānoju dienas kārtību un aizpildīju to ar radošumu… Mērķis viennozīmīgi ir sasniegts un uzdevumi izpildīti, jo sev uzticētos pienākumus veicu ar lielu atbildību, pacietību un patiku pret darbu. Guvu jaunu pieredzi darbā ar bērniem, nostiprināju jau iepriekš gūtās zināšanas. Labprāt savu nākotni saistītu ar šis idejas turpināšanu.”

 

 

Pasākuma otrajā daļā visi klātesošie tika aicināti izteikt savus priekšlikumus un ierosinājumus, lai turpmāk Vasaras nodarbinātības programmu varētu vēl veiksmīgāk un produktīvāk realizēt, gan skatoties no jauniešu, gan darba devēju puses. Par izteiktajiem priekšlikumiem, visiem klātesošajiem bija iespēja balsot – pie vislabākā ierosinājuma, pielīmējot krāsainu punktiņu. Visvairāk atbalstītās idejas bija: Jaunietim  pirms darba uzsākšanas strādāt kā brīvprātīgajam; Uzlabot atlases – intervēšanas procesu; Rast iespēju tāda veida projektu realizācijai gan pavasara, gan rudens brīvlaikos; Pirms darba gaitu uzsākšanas jauniešiem  piedāvāt apmācības gada garumā; Dot iespēju strādāt arī 12. klases skolēniem; Dot iespēju strādāt līdz 19 gadu vecumam; Palielināt darba dienu skaitu (vismaz 30).

 

Mēs izsakām lielu paldies visiem darba devējiem un jauniešiem, kas atrada iespēju un bija klāt mūsu jaukajā izvērtēšanas pasākumā, kā arī bija sagatavojuši sirsnīgus pateicības vārdus. Mēs pateicamies par atsaucību un veiksmīgu sadarbību Rēzeknes pilsētas domei, ar kuras atbalstu varēja tikt realizēta Jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības programma.

 

Mēs ceram, ka nākošgad jauniešu un darba devēju interese iesaistīties šinī projektā tikai pieaugs un gan jaunieši, gan uzņēmumi iegūs nenovērtējamu sadarbības un darba dzīves pieredzi.

Jau tagad aicinām jauniešus sākt interesēties par saviem potenciālajiem darba devējiem un pakāpeniski gatavot pieteikumu, lai  2016. gada vasaras darba laikā iegūtu vērtīgu un noderīgu darba pieredzi un apgūtu jaunas prasmes un iemaņas, kā arī ceram, ka programmā iesaistīties jauni darba devēji.

 

Uz tikšanos un veiksmīgu sadarbību nākošajā gadā!

ARPC jaunatnes darbiniece – Ilze Ontužāne.

21.01.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums