Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Sprīdītis atrada laimi… Ģimeņu parādē Rēzeknē!

Ģimeņu parāde, kas aizvadīta 5. augustā Pilsētas svētku laikā, šogad tika organizēta devīto reizi un bija veltīta Latvijas simtgadei. To rīkoja biedrība «Rēzeknes Māmiņu klubs» sadarbībā ar pašvaldības aģentūru «Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs» ar Rēzeknes pilsētas domes atbalstu.

 

Gājiens, kurā piedalījās vairāk nekā 50 ģimenes no Rēzeknes un citām Latvijas pilsētām, bija tiešām iespaidīgs, atlika vien apbrīnot vecāku meistarību, radošumu un prasmīgumu, ar kuru viņi veidojuši tērpus un tēlus saviem bērniem. Parādē varēja ieraudzīt gan īstu Sprīdīti laimes meklējumos, gan Latvijas jubilejas monētu palielinātā izmērā, Sniegbaltīti un septiņus rūķīšus, Mašu un Lāci, un pat Maestro pie flīģeļa. Pēc gājiena, kamēr kompetentā žūrija apspriedās, skatītājus ar jautrām spēlēm, deju un vokālajiem priekšnesumiem izklaidēja jaunie skatuves mākslinieki. Svētkus ar savu priekšnesumu rotāja arī apburošu bundzinieču un mažorešu kolektīvs no Veļikije Lukiem. Pasākumu vadīja Jānis Pampe un Aldis Leidums.

 

Gran prix – balvas no ģenerālsponsora SIA «Siltumtehserviss» – biļetes uz Līvu akvaparku visai ģimenei ieguva Ovsjankinu ģimene («Sprīdītis») un Kuzņecovu ģimene («Maestro un viņa notis»).
Dāvanu kartes visai ģimenei uz tematisko parku «Avārijas brigāde» (ABpark), balvas no Rīgas Māmiņu kluba un Jāņa Rozes grāmatnīcas ieguva Ševirevu, Adijanovu un Kundzīšu ģimene.

 

1.vieta – «Dārznieks un viņa daiļās rozes» (Nagļu ģimene). 2. vieta – «Mūsu mājas – Galaktika» (Vasjkovu ģimene). Nikolajevu-Borščovu ģimenei ar tēlu «Cālēni pastaigā» tika piešķirta 3. vieta. Visiem uzvarētājiem tika pasniegtas dāvanu kartes atpūtai SPA kompleksā «Resento SPA».

 

Speciālbalvu nominācijā «Iztēles lidojums» no 12. Saeimas deputāta Ivana Ribakova saņēma Guļbenovu, Gasparu, Smirnovu, Robalino un Koršenkovu ģimenes.
Rēzeknes animatores Marinas Bikovas balvu – dāvanu karti uz «Sudraba šovu» – ieguva Sangoviču ģimene.
Svētku turpinājumā ģimenes piedalījās loterijā un laimēja balvas no daudzajiem Ģimeņu parādes sponsoriem. Tāpat par dalību katra ģimene saņēma balvas no lielveikala «RIMI», pašvaldības aģentūras «Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs», AS «Swedbank», ARPC «Zeimuļs» un biedrības «Māmiņu klubs».

 

Šogad pirmoreiz PA «Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs» izvēlējās labākos darbus izstādei, kas pēc parādes būs skatāma aģentūras telpās. Topošās izstādes dalībniekus – Ševirjevu, Ovsjankinu, Kuzņecovu, Robalino, Andžānu un Guļbenovu ģimenes – saņēma papildu balvas. Savukārt svētku nobeigumā mazie un lielie kopā ar iemīļoto multfilmu tēliem draiskojās putu ballītē un diskotēkā.

 

Biedrība «Rēzeknes Māmiņu klubs» sirsnīgi pateicas visiem draugiem un partneriem, kuri palīdzēja organizēt un novadīt Ģimeņu parādi Rēzeknē. Līdzās jau minētajiem atbalstītājiem pateicamies arī: Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknim un personīgi Gunāram Paškevičam, teātrim «Joriks» un brīvprātīgajiem. Paldies veikalam «Sjuzanna», Rēzeknes Olimpiskajam centram, lielveikalam «Maxima», bērnu izklaides centram «Juniors», bērnu centram «VINNI», zinātnes centram «ZINOO» (Daugavpils), kafejnīcai «Pigasus», kompānijai «Teva», bērnu preču veikalam «Vinnijs Pūks», «EnergyZone» (bērnu atrakcijas) par sarūpētajām balvām!
Tiksimies nākamajā, nu jau jubilejas Ģimeņu parādē Rēzeknē!

 

Vairāk fotogrāfiju – vietnē www.mkrezekne.lv.

Olga STRODE,

biedrība «Rēzeknes Māmiņu klubs»

 

 

14.08.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums