Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Skatuves runas konkurss 2021

Rēzeknes pilsētā arī šogad norisinājās attālinātais skolēnu skatuves runas konkurss, kurā  piedalījās 71 audzēknis no Rēzeknes pilsētas un Viļāniem.

 

Dalībnieku skatuves repertuāru tematiski bija jāsaista ar audzēkņa spēju autora vārdiem  paust izpratni, prieku, izbrīnu, redzējumu par šī laika aktuālām tēmām: dzīvība, brīvība, zināšanas, atbildība, tolerance, ģimene, tradīcijas.

 

Tā kā klātienē nebija iespēja gatavoties šim konkursam, tas bija interesants un neparasts izaicinājums gan audzēkņiem, gan skolotājiem. Iemācītie darbi tika ierakstīti video materiālā un nosūtīti žūrijai izvērtēšanai. Žūrijas darbā piedalījās un iesūtītos materiālus vērtēja: RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova, ARPC  “Zeimuļs” žūrnalistikas skolotāja, Lektore RTA – Inese Brīvere , aktieris, kurš aktīvi darbojas Rēzeknes teātra studijā “JORIKS” – Kārlis Tols.

 

Uz nākamo kārtu tika izvirzīti: Rēzeknes sākumskolas audzēkņi- Edvards Misāns, Anna Ušpele, Roberts Zemzars,  Rēzeknes 2. vidusskolas audzēknis -Samuels Fiļipovs, Rēzeknes 5.vidusskolas audzēkne- Sofija Šrlote Borga, Patrīcija Daugoviča, Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija audzēkne- Adriana Goroščaga, Rēzeknes Valsta 1. ģimnāzijas audzēkne Elizabete Bikovska, Rēzeknes 3. vidusskolas audzēkne- Ērika Smirnova un Viļānu vidusskolas audzēknis Maksims Ribakovs, kurš saņēma arī atsevišķu simpātiju balvu no RTA.

 

Audzēkņu uzstāšanos novērtēja arī VISC izveidotā žūrija: režisore, pedagogs- Anna Jansone, Dace Liepiniece un VISC vecākā referente Dace Jurka, piešķirot audzēkņiem I un Augstākās pakāpes!

 

Paldies par atsaucību un radošu pieeju jaunajām situācijām, novēlām veselību un izturību!

 

 

ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

03.07.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums