Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzekniešu panākumi finālkonkursā „No baroka līdz rokam”

Katru gadu Valsts izglītības satura centrs (VISC) izsludina konkursus dažādu interešu izglītības jomu dalībniekiem.  2017.gada 17.februārī Rēzeknē bija ieradusies VISC žūrija, kas vērtēja Latgales izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļus, instrumentālos kolektīvus un popgrupas konkursā „No baroka līdz rokam”. Žūrija izteica atzinību visiem Latgales reģiona kolektīviem un finālkonkursam Rīgā izvirzīja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” (ARPC) Vokāli instrumentālo ansambli ”Nuts & Berries”  .

 

2017.gada 1. aprīlī ARPC ansamblis, skolotāja Gunta Rasima vadībā, devās uz Rīgu, lai piedalītos festivāla finālā. Neskatoties uz to, ka konkurss notika joku dienā, saņemtais novērtējums nebija nekāds joks! Tas bija godīgi nopelnīts! Dalībnieki ar savu šarmu un muzikālo talantu iepriecināja ikvienu konkursa dalībnieku un, protams, žūriju, tādējādi iegūtā I pakāpe bija patiešām pelnīts pārsteigums. Skolotājs Guntis par braucienu saka: “Bērni pirms tam mazliet pārdzīvoja, kā būs Rīgā uzstāties un kā viņus novērtēs. Nospēlēja labi, publikai un žūrijai patika. Tagad viņi ir apņēmības pilni strādāt tālāk, gatavot jaunas dziesmas, attīstīt un pilnveidot savas prasmes. Konkurence finālā bija nopietna, visi kolektīvi bija augstā līmenī – visi ieguva I pakāpes diplomus,  tomēr mūsējiem punktu bija visvairāk.”

 

Paldies ansambļa dalībniekiem: Marekam Gusānam, Andžejam Rasimam, Martai Paulai Sejānei, Artai Višķerei un skolotājam Guntim Rasimam par  ieguldīto darbu un panākumiem Valsts mēroga pasākumā! Varam lepni teikt, ka 2017.gada labākā Latvijas VIA jaunākā grupa ir no Rēzeknes!

 

Interešu izglītības metodiķe Olita Kuksa

10.04.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums