Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzeknes pilsētas jaunieši apgūst fotografēšanas prasmes

Jau kopš 16. augusta biedrība “Eņģeļi ar mums” realizē jaunatnes iniciatīvas projektu “Vienoti dažādībā” , kura ietvaros ir apvienojušies Rēzeknes pilsētas aktīvākie jaunieši un jaunieši ar dažādām ierobežotām iespējām.

 

Projekta ietvaros jauniešiem jau ir notikušas vairākas meistarklases, kuru laikā tika apgūti fotografēšanas pamati un bija uzņemtas pirmās bildes foto studijā.  Šī gada 8. oktobrī notika pirmais foto plenērs, kura galvenā tēma bija cilvēka maņas. Jauniešiem bija jāpadomā, kāda nozīme ir katrai no maņām vai šo maņu var kompensēt un kā to var attēlot fotogrāfijā. Pārrunājot savas idejas nelielās grupās, jaunieši devās foto plenērā.  Katrai no grupām idejas bija ļoti dažādas – kāds mierīgas pastaigas laikā meklēja sevis izvēlētās maņas attēlojumu, cits vienkārši izveidoja sižeta fotogrāfiju ar noteiktu maņu.  Jāatzīst, ka jaunieši ir veiksmīgi tikuši galā ar diezgan sarežģīto uzdevumu.

 

Projekta otrajā daļā tiks izveidota ceļojošā fotogrāfiju izstāde un jau šobrīd jaunieši pārdomā dažādas idejas par integrācijas attēlošanu mūsdienās, jo katra uzdevums ir izstāstīt tieši savu stāstu. Jaunieši ir arī atzinuši, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem būtu izveidot izstādes kopīgo koncepciju, lai katram no izstādes apmeklētājam tas liktu aizdomāties par lietām vai situācijām, kuras ikdienā netiek ievērotas.

 

Kā vēl viens projekta izaicinājums, kas sagaida jauniešus tuvākajā laikā, ir foto stūrīša izveidošana un gatavošanās radošajām darbnīcām, kuras notiks labdarības koncerta laikā šī gada 3. novembrī Rēzeknes pilsētas kultūras namā.  Aicinām ikvienu interesentu apmeklēt labdarības koncertu, iesaistīties kādā no radošajām aktivitātēm un nofotografēties foto stūrītī.

 

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

 

Projekta koordinatore Agita Gailiša

15.10.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums