Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Rēzeknes jaunieši organizē pasākumu Aglonas BJBLPC “Strops”

Mūsdienās katram jaunietim ir svarīgi atrast veidu, kā realizēt sevi un aktīvi iesaistīties ikdienas dzīvē. Jau no septembra sākuma biedrība “SEDNA” aizsāka projektu “Realizē sevi”, kura laikā jaunieši no Rēzeknes 2.vidusskolas izmēģināja dažādas iespējas Rēzeknes pilsētā, darbojās kā brīvprātīgie, iesaistījās konkursos un sporta sacensībās. Projekta laikā jaunieši strādāja  dažādās jomās un izmēģina kaut ko jaunu.

 

4.decembrī jauniešu komanda organizēja un vadīja dažādas aktivitātēs bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrā ”Strops”. Kopā tika piedāvātas septiņas dažādas stacijas, katra no tām tika veltīta atsevišķai tēmai. Pirms aktivitāšu vadīšanas tika ieguldīts laiks un enerģija to plānošanā, lai viss noritētu pēc iespējas interesantāk un aizraujošāk. Jau reģistrējoties, katrs dalībnieks saņēma uzdevumu karti un noskaidroja, kādā secībā būs jāiesaistās . Kulinārijas stacija bija viena no pieprasītākajām, tajā katrs no dalībniekiem pats pagatavoja sev augļu uzkodu un veselīgu sviestmaizi no dažādiem dārzeņiem. Viena no stacijām tika veltīta jauniešu izveidotai viktorīnai, kur dalībnieki ne tikai atbildēja uz jautājumiem, bet arī rakstīja novēlējumus viens otram. Protams, neiztika arī bez sporta, kur dalībnieki pārbaudīja savu veiklību un izturību.  Bet radošajā darbnīcā dalībnieki apguva pamatprasmes darbā ar trafaretiem un veidoja gleznas ar dažādiem sporta aksesuāriem. Noslēgumā  jaunieši vienojās kopīgā dejā un salīdzināja savus rezultātus. Par aktīvu dalību katrs saņēma veselīgu un garšīgu našķi.

 

Apmeklējot Aglonu, jauniešu komanda nevarēja palaist garām iespēju aiziet uz Maizes muzeju un noskaidrot, kas iedvesmoja un motivēja tā īpašnieci Viju realizēt sevi kulinārijas jomā. Dzerot zāļu tēju, jaunieši kopā ar muzeja saimnieci ne tikai apsprieda maizes nozīmi ikdienas dzīvē un tās cepšanas tradīcijas, bet arī attieksmi vienam pret otru. Prieks bija, ka jaunieši ar interesi izteica savu viedokli, dalījās pieredzē un uzklausīja viens otru.

 

Jāatzīst, ka brauciena tiešām izdevās. Dalībnieku komandai tas bija ne tikai jaunas pieredzes iegūšanas laiks, bet arī pārdomas un sevis realizēšanas iespēja.

 

Liels paldies par uzņemšanu BJBLPC “Strpos” vadītājai Mārai Ušackai un Maizes muzeja saimniecei Vijai Kudiņai.

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

 

 

 

18.12.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums