Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Radošo darbu konkurss “Zelta rudens noskaņās”

Rudens ir viens no krāšņākajiem Latvijas gadalaikiem. Tas ir brīdis, kad ikviens var dziļi ievilkt elpu un ar skatienu un sajūtām baudīt visu, kas ir apkārt, apbrīnojot gan pilsētas nemitīgo skaistumu, gan zelta lapkriti un rudens burvību.

 

Šī gada oktobrī, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” organizēja radošo darbu konkursu “Zelta rudens noskaņās” 1.-6. klašu skolēniem. Konkursa mērķis bija veicināt Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu audzēkņu interesi par dabas materiālu izmantošanas iespējām un pilnveidot audzēkņu zināšanas, prasmes un iemaņas. Šogad konkursā piedalījās divpadsmit bērni no Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēm: Agris Korsaks, Agnese Bricka, Kristers Mareckis, Agnese Korsaka, Artemijs Zinkevičs, Ilja Budrevskis, Evija Cakule, Rolands Pavlovskis, Justīne Jemeļjanova, Ēriks Ulanovs, Elvita Katkovska, Deniss Kurmeļovs.

 

Radošo darbu konkursa uzvarētājus noteica izveidotā ARPC “Zeimuļs” vērtēšanas komisija: interešu izglītības pulciņu skolotājas Ilze Ontužāne, Nandita Kirejeva un Jevgēnija Dudukalova.  Lietā tika likti mākslinieciskie paņēmieni un atziņas. Gandrīz vienbalsīgi kategorijā “Glezna un kolāža” uzvaru guva Rēzeknes sākumskolas audzēknis Deniss Kurmeļovs. Kategorijā “Telpiskā kompozīcija” uzvarēja Rēzeknes sākumskolas audzēkne Elvita Katkovska, bet kategorijā “Oriģinālākā ideja” galveno balvu saņēma Rēzeknes sākumskolas audzēknis Ēriks Ulanovs.

 

Konkursa noslēgums un apbalvošana notika 17.oktobrī plkst. 15.00 “Zeimulī”, kur pulcējās konkursa dalībnieki, viņu vecāki un draugi. Pēc apbalvošanas klātesošie varēja iesaistīties kulinārijas meistarklasē, ko vadīja ARPC kulinārijas pulciņa skolotāja Inese Sondore kopā ar pulciņa audzēkņiem.

 

Kas netika paspējuši piedalīties šai konkursā, lai nebēdā, jo izstāde “Zeimuļī” vēl būs aplūkojama līdz 25.oktobrim! Savukārt priekšā jau ir nākamie paveicamie uzdevumi, piemēram, dalība “Popielā”, kur, lai uzvarētu, jāsaliek kopā ne vien visu radinieku idejas, bet arī nopietni jānopūlas ar saviem talantiem un jānolemj, ar ko pārsteigt šoreiz!

 

Sirsnīgs paldies visiem audzēkņiem, kas piedalījās konkursā, viņu vecākiem un vecvecākiem un skolotājiem par palīdzību un atbalstu! Lai katra diena ir rudens brīnumu pārpildīta!

 

ARPC interešu izglītības metodiķe Dana Pavļukeviča

18.10.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums