Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Radošo darbu konkurss “Rudens brīnums”

Rudens ir laiks, kad dienas kļūst īsākas un vakari – aizvien tumšāki, taču par to nav jāskumst, īpaši,- ja Tev ir idejas! Kamēr vēl laukā nav piesnidzis sniegs, lai no sirds varētu baudīt ziemas priekus, var mēģināt atminēt “Zeimuļa” uzdoto mīklu – kas tad ir rudens brīnums? Lai to noskaidrotu, nācās pat organizēt veselu konkursu, jo tikai, saliekot prātus kopā, izdevās noskaidrot, par ko tad brīnās mūsu bērni! Atbildi šim jautājumam ķērās meklēt Arīna Barščevska, Pēteris Boževnieks, Emīls Duļbinskis, Veronika Gvozdeva, Katrīna Kokoreviča, Pāvels Kovaļovs, Viktorija Kondratjeva, Valērija Kozlova, Evelīna Lazareva, Marija Nesterova, Rolands Pavlovskis, Raimonds Priekulis, Karolīne Sprukte, Anastasija Timohina, Luīze Veselova, Arturs Artis Viļums, Damiāns Zahars un Elgars Žikars. Gan patstāvīgi, gan kopā ar omīti vai brālēniem šie censoņi lika lietā visu savu fantāziju, lai no košajām kļavu lapām, ozolzīlēm, kukurūzas un kastaņiem radītu brīnumu, jo, kā atklājās, rudens brīnums ir tas, ko mēs paši varam izveidot!

 

Uzvarētājus noteica izveidotā ARPC “Zeimuļs” vērtēšanas komisija: interešu izglītības pulciņu skolotājas Ilze Ontužāne, Alīda Silauniece un Aļona Pavlova,  jo noteikt brīnumaināko no brīnumiem nav joka lieta. Lietā tika likti mākslinieciskie paņēmieni un atziņas. Gandrīz vienbalsīgi kategorijā “Glezna un kolāža” uzvaru guva Rēzeknes sākumskolas audzēknis Rolands Pavlovskis. Kategorijā “Telpiskā kompozīcija” uzvarēja Rēzeknes sākumskolas audzēkne Arīna Barščevska, bet kategorijā “Oriģinālākā ideja” galveno balvu saņēma Rēzeknes 3.vidusskolas audzēknis Damiāns Zahars.

 

Konkursa noslēgums un apbalvošana notika 18.oktobrī plkst. 15.00 “Zeimuļī”, kur pulcējās konkursa dalībnieki, viņu vecāki un draugi. Pēc apbalvošanas klātesošie varēja iesaistīties radošajā darbnīcā, ko vadīja Eiropas brīvprātīgā darba veicējas Elena Tikhomirova un Lucie David projekta “Challenge yourself for EVS in Latvia” (nr.2018-1-LV02-KA125-002031) ietvaros un kulinārijas meistarklasē, veltītai “Starptautiskajai produktu dienai”, ko vadīja kulinārijas skolotāja Inese Sondore kopā ar pulciņa audzēkņiem.

 

Kas netika paspējuši piedalīties šai konkursā, lai nebēdā, jo izstāde “Zeimuļī” vēl būs aplūkojama visu rudeni! Savukārt priekšā jau ir nākamie paveicamie uzdevumi, piemēram, dalība “Popielā”, kur, lai uzvarētu, jāsaliek kopā ne vien visu radinieku idejas, bet arī nopietni jānopūlas ar saviem talantiem, jo jums taču to ir tik daudz, – jānolemj, ko rādīt šoreiz!

 

Sirsnīgs paldies visiem skolēniem, kas piedalījās konkursā, viņu vecākiem un vecvecākiem par palīdzību un atbalstu! Lai katra diena ir rudens brīnumu pārpildīta!

 

ARPC interešu izglītības metodiķe Dana Pavļukeviča

 

 

 

19.10.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums