Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Projekts “Domā- Mācies-Dari”

2021. gada 06. augustā “Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” “Zeimuļs” aicināja jauniešus un vasaras nodarbinātības programmas īstenotājus uz neformālu saliedēšanās aktivitāti “Tēja ar darba devējiem” “Olimpiskā Centra Rēzekne” Ledus hallē, kas notika projekta ”Domā- Mācies -Dari” ietvaros, kas tika iesniegts un apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2020. gadam, Valsts atbalsta nodrošināšana jaunatnes politikas attīstībai pašvaldībās. 1.2. Starpnovadu un starpinstitūciju sadarbības jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī projektu konkursa ietvaros.

 

Projekta mērķis ir uzlabot, aktivizēt skolu un citu izglītības iestāžu pašpārvalžu darbu ar jauniešiem, tādējādi paaugstinot pašpārvaldes kapacitāti, izstrādājot ilgtspējīgu starpinstitucionālu sadarbības modeli. Aktivitātes atklāja Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs, kurš aicināja jauniešus būt aktīviem un ieinteresētiem savas profesionālās darba dzīves pirmās pieredzes veidošanā. Šīs saliedēšanās aktivitātes gaisotne bija savādāka nekā parasti, jo aktivitātes notika uz ledus, bija iespēja parādīt savu slidošanas meistarību. Uz ledus  ar  visiem darbojās mūsu pilsētas fantastiskie treneri: daiļslidošanas trenere Alina Savicka un hokeja treneris Rolands Zeiliņš. Ar skaistu muzikālu sniegumu visus priecēja Endija Juškāne.

 

Saliedēšanas aktivitātes laikā darba devēji un jaunieši pateicās par iespēju piedalīties šinī projektā, kā arī  par veiksmīgo savstarpējo sadarbību. Aktivitātē klāt esoši bija pārstāvji no Rēzeknes valstspilsētas domes sporta pārvaldes, Rēzeknes valstspilsētas domes izglītības pārvaldes,  Rēzeknes valstspilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes, Rēzeknes valstspilsētas domes pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”,   SIA “LaPizza”, SIA “Zeize”, Sporta biedrības “SEDNA”, Biedrības “RTA absolventu asociācija”, SIA “Olimpiskais centrs Rēzekne”, SIA “ALBA-LTD”, SIA “Poligrāfserviss”, SIA “Austrumlatvijas koncertzāle”.

 

Mēs izsakām lielu paldies visiem darba devējiem un jauniešiem, kas atrada iespēju un bija klāt. Mēs pateicamies par atsaucību un veiksmīgu sadarbību Rēzeknes pilsētas domei, ar kuras atbalstu varēja tikt realizēta Jauniešu karjeras un vasaras nodarbinātības programma šinī izaicinājumu pilnajā laikā.

 

Mēs ceram, ka nākošgad jauniešu un darba devēju interese iesaistīties šinī projektā tikai pieaugs un gan jaunieši, gan uzņēmumi iegūs nenovērtējamu sadarbības un darba dzīves pieredzi,  kā arī  jaunas prasmes un iemaņas.

 

Jau tagad aicinām jauniešus sākt interesēties par saviem potenciālajiem darba devējiem un pakāpeniski gatavot pieteikumu, lai  2022. gada vasaras darba laikā iegūtu vērtīgu un noderīgu darba pieredzi un apgūtu jaunas prasmes un iemaņas, kā arī ceram, ka programmā iesaistīties jauni darba devēji, neskatoties uz šī laika izaicinājumiem.

 

Uz tikšanos un veiksmīgu sadarbību nākošā gada projektos!

 

Aktivitātes notika ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus.

12.08.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums