Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

„Pavasara noskaņa dabā”

Šī gada marta beigās biedrība „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” īstenoja projekta „Pavasara noskaņa dabā” ietvaros iekļauto aktivitāti „Videi draudzīga dzīvesveida popularizēšanas pasākumi”. Biedrība organizēja izbraucienu dabā uz atpūtas vietu „Pērtnieki”, kurā piedalījās ne vien bērni, bet arī viņu vecāki, brāļi un māsas. Kā arī, tika pieaicināti ARPC Jaunatnes iniciatīvu centrs „Draugu centrs” jaunieši, kuri palīdzēja rīkot radošās darbnīcas, vadīja āra aktivitātes un palīdzēja taisīt putnu būrīšus.

Ikvienam tika dota iespēja apskatīt ne tikai krāšņo apkārtējo vidi, bet arī baudīt kopā būšanas prieku, realizējot projekta galveno mērķi – putnu barotavu izgatavošana un uzstādīšana. Tādā veidā bērni ar autiska spektra traucējumiem attīstīja savu radošo domāšanu, kā arī prasmi pašiem īstenot savas ieceres realitātē. Projekta ietvaros tika paredzēta arī izglītojošas informācijas sniegšana par dabā notiekošajiem dzīvības procesiem un norisēm.

Gribam pateikt lielu paldies biedrībai „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” par sadarbību un sniegtām iespējām piedalīties projektā.

 

Informāciju sagatavoja Jānis Ivanovs JIC „Draugu centrs” brīvprātīgais

02.04.2015.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums