Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Pavasara brīvlaiks

Pavasara brīvlaikā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” organizēja dažādas radošas, izzinošas un sportiskas aktivitātes bērniem un jauniešiem. 11.martā notika radošā darbnīca “Minecraft maska”. Katram dalībniekam kopā ar ESK brīvprātīgajām no Turcijas un Armēnijas bija iespēja iepazīt spēles dažādos tēlus, izveidot savu masku. 12. martā notika vides izglītības darbnīca “Zāles cilvēciņš”. Tās laikā bērni pētīja graudus, pārrunāja to dīgšanas un augšanas procesu. Katrs dalībnieks izveidoja savu cilvēciņu par kuru būs jārūpējas, lai tam matu vietā izaugtu kupla zāle. 13.martā centrā bija sportiskā diena, bērni piedalījās veiklības un atjautības stafetēs. 14.martā bērni un jaunieši iejutās dārznieku lomās, stādot sīpolus, pārrunājot to audzēšanas ieteikumus un dekorējot savu puķu podu. Pirmo reizi tika veidots arī sēklu papīrs. Darbnīcas dalībnieki bija ļoti ziņkārīgi, uzdodot daudz jautājumu gan par sēklu papīra veidošanas masu, gan arī par garšaugiem, kurus ir iespējams izaudzē.

 

Pavasara brīvlaikā Jauniešu atvērtais centrs “JACis” radoši un aktīvi darbojās, 11.martā tika organizēta radošā darbnīca “Jūtam pavasari!”. Katrs dalībnieks aktīvi darbojās veidojot savu pavasari. 12.martā bija jautrās iepazīšanas spēles un neformālās aktivitātes. 15.martā radošā darbnīca “Lieldienas gaidot!”. Dalībnieki katrs veidoja un darināja lieldienu dekorējumu, ar kuru tika izrotāta jauniešu centra telpas.

 

Bērni ar prieku un degsmi iesaistījās piedāvātajās aktivitātes, ieguva jaunas zināšanas un stāstīja par pavasara darbiem, kurus vēl veiks kopā ar ģimenes locekļiem. Paldies katram dalībniekam par pozitīvu un jautru kopā darbošanos, interešu izglītības skolotājiem par aktivitāšu organizēšanu un vadīšanu.

 

 

20.03.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums