Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

NOVEMBRA IZSTĀDES “ZEIMUĻĪ”

Ikvienam mūsu valsts iedzīvotājam šis gads ir īpašs. Gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, tiek organizētas kultūras norises dažādām auditorijām, gan starptautiskas kultūras programmas, gan pasākumi novadu robežās.

 

Viena no sirsnīgākajām un kultūrvides īpašo vērtību raksturojošām norisēm noteikti ir Latvijas cimdu un to rakstu godināšana – tos adot, atjaunojot, dāvinot, veidojot izstādes, izdodot grāmatas utt.

 

Arī “Zeimuļa” galvenā ekspozīcija šomēnes ir veltīta cimdu tēmai un tās nosaukums ir “Apskauju Latviju!”. Šīs izstādes veidošanā piedalījās vairāk kā 150  Centra audzēkņu gandrīz no visiem vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņiem. Cik gan apbrīnojama ir bērnu radošā izdoma! Visdažādākie pirkstaiņi un dūraiņi pārsteidz ne tikai ar interesantiem krāstoņu salikumiem, bet arī – ar materiālu un izmēru dažādību. Ikviens šo cimdu autors var lepoties ar savu radošo pienesumu, piedaloties valsts simtgades – šī unikālā vēsturiskā notikuma – svinību līdzveidotāju.

 

Vairāku citu izstāžu tematika arī saistās ar nacionālās kultūras vērtību aktualizēšanu, piemēram, “Saktiņas”, “Zvaigzne – auseklītis”, “Smilšu raksti”, kā arī divas gleznojumu ekspozīcijas, veltītas dzimtajai pilsētai – Rēzeknei.

 

Gan lieliem, gan maziem noteikti patiks pasaku tēli – teiksmainie “Prinči un princeses” un nepārspējamās “Peles  un peļuki”. Tiem, kuri vēlas iejusties raitā svētku dejas solī, ir jāaplūko keramikas darbu izstāde “Dejo līdzi!”. Savukārt par iespēju veikt īpašu simtgades svētku fotogrāfiju ir parūpējušies pulciņa “Deko” audzēkņi – ikviens Centra apmeklētājs var nofotografēties, izmantojot skaisto dekoru kā fonu vai arī kā rāmi.

 

Sirsnīgs paldies pulciņu bērniem un skolotājiem par viņu radošumu un atdevi!

Lai visiem – skaisti un priecīgi svētki!

16.11.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums