Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Noslēdzies vizuālās mākslas  konkurss “Brauc ar velosipēdu droši!”

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkni aicināja bērnus un jauniešus piedalīties Vizuālās mākslas  konkursā “Brauc ar velosipēdu droši!”. Tā galvenais mērķis bija pievērst jauno velosipēdistu uzmanību satiksmes drošības nozīmei un  radīt izpratni par ceļu satiksmes noteikumiem.

 

Konkursa rezultāti pārspēja visas gaidas, – mēneša laikā tika iesniegti 90 zīmējumi. Ņemot rokās otas, krāsas, zīmuļus un flomāsterus, konkursanti uz papīra atspoguļoja savu vīziju par bērnu drošību uz velosipēda. Pateicamies visiem dalībniekiem par aktivitāti un centību! Šis konkurss parādīja, ka mums apkārt ir daudz talantīgu bērnu, kurus piesaista radošums un tik aktuāla un svarīga tēma kā drošība.

 

Konkursā piedalījās bērni vecumā no 4 līdz 17 gadiem – Rēzeknes pamatskolas – attīstības centra, Kaunatas vidusskolas, Rēzeknes skolu un Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, kā arī ARPC “Zeimuļs” pulciņu dalībnieki.  Dažādās tehnikās radītie darbi priecēja ar savu oriģinalitāti un izpildes savdabīgumu, katrā zīmējumā tika atspoguļota tēma “Brauc ar velosipēdu droši!”.

 

Konkursa uzvarētāju un laureātu apbalvošana notika ARPC “Zeimuļs” aktu zālē 17. martā – pasākuma “Kopā par drošību!” norises dienā.  Konkursantu darbus vērtēja žūrija. Tās sastāvā bija: ARPC “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča, māksliniece Jeļena Antonova un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs.

 

Rezultātā 1. vietu ieguva Marija Uspenska, 2. vietu – Milana Matvejeva, 3. vietu – Rēzija Baltalksne. Speciālbalvu no Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa saņēma Viktorija Rudzinska. Tāpat bērni tika apbalvoti dažādās nominācijās. Nominācijā “Par mākslas un radošu pieeju” balvu saņēma Aleksandrs Naglis, “Labākais jaunais mākslinieks” –  Marta Krevica, “Košākais mākslinieks” – Deniss Pavlovs,  “Par radošumu un izdomu”Liana Tihomirova, “Oriģinālākais darbs”Izabella Tālmane, “Radošākais darbs” Liene Kronīte, “Veiksmīgs mākslinieciskais risinājums”Artjoms Lazdiņš, “Par radošu pieeju un risinājuma oriģinalitāti”Anastasija Sergejeva, “Par oriģinālo izpildījuma tehniku”Sofija Žogota, “Simpātijas Balva”Dmitrijs Kuzmins.

 

Speciālbalvas par kolektīvo darbu nominācijā “Kopā par drošību!” tika pasniegtas Rēzeknes pamatskolas – attīstības centra audzēkņiem, Rēzeknes 5.sk. 1.a klases, Rēzeknes 6.sk. 3.b un 3.a klases, Kaunatas sk. 4.a klases, ARPC “Zeimuļs” “Vizuālās mākslas” un “Māksla mazajiem” pulciņu audzēkņiem. Īpašas balvas un diplomus no Valsts policijas un ARPC “Zeimuļs” uzvarētājiem pasniedza J. Kušča un G. Paškevičs kopā ar policistu palīgu – Runci Rūdi.

 

Tāpat par aktīvu dalību vizuālās mākslas konkursā ar pateicības rakstiem un balvām tika apbalvoti Rēzeknes 4.sk. audzēkņi Milana Bogdanova, Ruslans Krupnovs, Dainis Kalendra, Anželika Žolneruka, Alina Nadežnikova, Alina Beļusova, Sintija Kuzmina, Nikola Stefānija Šiškanova, Nikola Stasenko, Maksims Maksimovs, Rēzeknes 2.sk. audzēkņi Marika Zača un Angelīna Gutāne, Rēzeknes pamatskola – attīstības centra audzēkņi Daniels Rakevičs, Milana Kotova un Izabella Šumakere.

 

Pateicamies visiem konkursa dalībniekiem, kā arī to vecākiem un pedagogiem par palīdzību un atsaucību. Visi konkursa darbi apskatāmi Centrā “Zeimuļs”.

 

Olga STRODE, ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbā ar ģimenēm un bērniem

 

18.03.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums