Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Norisināsies Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2019 festivāls “Ikfest2019”

Norisināsies Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2019 festivāls “Ikfest2019”

 

2019. gada 10. augustā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019 – Ikšķiles un Olaines novads aicina ikvienu uz divu dienu aktīvu, sportisku un aizraujošu festivālu “IKfest2019” Zilajos kalnos – tūrisma, sporta un atpūtas kompleksā, pie Dubkalnu ūdenskrātuves. Šis būs viens no nozīmīgākajiem jaunatnes pasākumiem šogad, jo varēs uzzināt, kura pašvaldība iegūs titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2020”.

 

Pasākuma apmeklētāji varēs izbaudīt adrenalīnu dažādās sacensībās, izmēģināt skimbordu un supošanu, pagatavot paši savu burgeru grila skolas darbnīcā, kā arī atbalstīt dalībniekus mūzikas un deju konkursos un baudīt ballīti līdz rītam.

 

Divu dienu garumā festivālā norisināsies gada vērienīgākais pludmales volejbola festivāls amatieriem “Blieziens 2019”. Sporta sacensības notiks sadarbībā ar biedrībām “Salaspils volejbola klubs” un “Baltijas sports”.  Vairāk informācija par norisi, reģistrāciju un dalības maksu pieejama pasākuma organizatoru Facebook lapā . “Blieziens 2019” sākums jau 10. augustā plkst. 10.00.

 

Oficiālā pasākuma “IKfest2019” atklāšanā notiks plkst. 13:00 kopā ar Ikšķiles novada “Bērnu un jauniešu sporta laureāts 2018” ceremoniju, ko papildinās dažādi priekšnesumi.

 

Jau no plkst. 14.00 pasākuma apmeklētāji varēs baudīt dažādas aktivitātes festivāla teritorijā.  Būs iespēja piedalīties gan supošanas apmācībās un sacensībās, gan Ikšķiles Jaunsargu izaicinājumos. “Piedzīvo Eiropu” teltī  būs iespēja izpildīt dažādus uzdevumus sadarbībā ar Klubs māja, Eurodesk un Eiropas Jaunatnes dialogu. Biedrība “Izturība” būs sagatavojuši spēli ar sacensību elementiem “Orientēšanās labirints”. “Filmas & Popkorndiskusijas” teltī dalībnieki varēs baudīt popkornu un skatoties  #EU&Me kampaņas īsfilmas paceļot apkārt Eiropai caur interesantiem stāstiem, kā arī iesaistīties diskusijās ar brīvprātīgajiem no dažādām Eiropas valstīm.

 

Plkst. 15.00 norisināsies svinīgā “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020 apbalvošana” un lielais Latvijas jauniešu video uzsauciens “Jaunieši ir mūsu ŠODIENA!”. Ikviens jauniešu centrs, jauniešu apvienība tiek aicināti līdzi ņemt līdzi atpazīšanas zīmi (savu karogu, drukātu logo utt.)

 

Pēc Jauniešu galvaspilsētas 2020 paziņošanas, plkst. 15.30 tiks dots starts pludmales futbola sacensībām, būs iespēja turpināt piedalīties izaicinājumos un baudīt priekšnesumus jauno izpildītāju konkursā “Gaisa trīce”, ko organizē Jauno mākslinieku apvienība “Haoss”. Pieteikties var gan solisti, gan grupas, lai parādītu sevi un savus oriģināldarbus. Pieteikšanās šeit! Plkst. 16.00 grila skolas darbnīcā būs iespēja pagatavot pašam savu burgeru.

Plkst. 18.00 tiks dots starts hip hop deju cīņām “Zemes trīce”, kur deju cīņās dalībnieki var pieteikties kādā no divām kategorijām: “Beginners” (iesācējiem) vai “Open” (piedalīties var ikviens, kas sasniedzis vismaz 14 gadu vecumu). Pieteikšanās dalībai šeit.

 

Par jautru noskaņojumu un iespēju izdejoties visa vakara garumā parūpēsies grupa DEM.

Plkst. 22.00 uz skatuves kāps repa frīstaila apvienība “Brīvrunu Projekts” ar Latvijā pazīstamiem Repa māksliniekiem: Punkts uz I no apvienības Kreisais krasts, Artūrs Skutelis, E.V. un IDUS ABRA kopā ar DJ Oriole. Vēlāk balli turpinās grupa DEM un visizturīgākos dejotājus vēl līdz 3iem no rīta sagaidīs ballīte ar DJ [Ex] da Bass un 3LIVE PROJECT.

 

Pasākuma apmeklētājiem, kas reģistrēsies būs iespēja nakšņot festivāla telšu pilsētiņā.

Reģistrācija pieejama sekojot saitei šeit!

 

11. augusta rītā tiks dots starts jauniešu turnīram – LVF posms 2 grupas zēniem/meitenēm (13-18 gadu veci), kurā plānots, ka piedalīsies līdz 80 komandām.

 

Aicinām sekot līdzi informācijai www.ikskile.lv, tāpat arī pasākuma informācijai Facebook lapā www.ej,uz/IKfest2019.

 

Pasākumu atbalsta: Ikšķiles novada pašvaldība. Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2019 īstenota ar Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes politikas valsts programmu 2019. gadam finansējuma ietvaros.

 

Tiekamies Ikšķiles novada Zilajos kalnos jau 10.augustā!

IKfest2019_afisa_A2

IK FEST 2019 pasakuma programma

 

 

 

05.08.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums