Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Nometne “Zeimuļa izgudrotāju ciems”

No 6. līdz 16. jūlijam jau trešo gadu pēc kārtas Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” norisinājās vasaras izglītojošā nometne “Zeimuļa izgudrotāju ciems”.  10 dienu laikā bērni iesaistījās radošajās aktivitātēs, kas norisa caurvijus ar tehnisko jaunradi un šaha spēles apgūšanu.  Katra nometnes diena sākās ar aktīvu un jautru rīta rosmi un noslēdzās ar dienas izvērtēšanu, kuras ietvaros, bērni paši piedāvāja aktivitāšu un pasākumu idejas.

 

Nometnes laikā katrs no dalībniekiem apguva šaha spēles pamatus un piedalījās ātrā šaha turnīrā.  Caur radošiem izgudrojumiem un novērojumiem tika iepazītas tehniskās jaunrades dažādas jomas.  Notika azartiskas sporta aktivitātes, tika apmeklēts āra peldbaseins un slidotava. Dalībnieki devās vairākos mācību braucienos. P.Gailuma keramikas darbnīcā bērni izveidoja katrs savu bļodiņu no māla, iepazina keramiķa profesiju un māla apdedzināšanas tehnoloģiju. Apmeklējot zirgu sētu “Untumi”, dalībnieki devās izjādēs ar zirgiem un piedalījās āra spēlēs. Virvju trasē “Rāznas priedes” jaunie izgudrotāji pārvarēja izaicinājumu un veiksmīgi šķērsoja  vienu no trasēm. Nometnes apmeklētājiem tika organizēta arī mācību ekskursija uz Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Rēzeknes pilsētas bērnu bibliotēku, apmeklējot arī Latgales Kultūrvēstures muzeju, lai piedalītos muzejpedagoģijas programmā “Senās rotaļas un spēles”. Atelpas brīžos starp braucieniem un  izzinošām nodarbībām notika arī vizuāli plastiskās mākslas darbnīcas, kuru ietvaros tapa dažādi krāsaini darbi. Nometnes pēdējā diena bija piepildīta ar košiem brīžiem, spēlējot Lazer tag un iesaistoties aktivitātēs kopā ar animatoriem.

 

Liels paldies ARPC “Zeimuļs” pedagogiem, brīvprātīgajiem un jauniešiem par paveikto darbu un ieguldījumu veiksmīgai nometnes norisei!

 

28.07.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums