Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Mazo princešu un džentelmeņu skola.

No 03.06.2019. līdz 14.06.2019. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika izglītojošā dienas  nometne bērniem  “Mazo princešu un džentlmeņu skola”. Nometnē piedalījās 30 Rēzeknes pilsētas bērni. Nometnes dalībniekiem bija iespēja pavadīt 10, piedzīvojumiem un dažādām aktivitātēm, piepildītas  nometnes dienas un arī apgūt zināšanas, kas noderēs turpmākajā dzīvē.

 

Nometnes laikā dalībnieki piedalījās dažās radošās, sportiskās un praktiskās nodarbībās. Nometnes sākumā bērniem tika stāstīts par drošību, bija nodarbības drošības klasē. Notika radošās nodarbības, saldējuma gatavošanas meistarklase, kino apmeklējums, ekskursija uz Preiļu leļļu muzeju, kur katrs varēja iejusties princešu un prinču lomā. Laiks bija tik fantastiski saulains un silts, ka dalībniekiem bija iespēja 8 reizes apmeklēt Rēzeknes Olimpiskā centra āra peldbaseinu un izbaudīt ūdens priekus. Tika pasniegta dejošanas meistarklase, kas bērnus motivēja iemācīties jaunu deju, kuru izdejoja  pasākumā“ Martas Balle”.  Tradicionāla  kultūras meistarklase šogad pirmo reizi notika Zeimuļa  terasē. Nometnes laikā zēniem bija iespēja sataisīt putnu būrīšus, kurus pēc tām pakārt pie mājas, vasarnīcas vai laukos. Meitenes šuva sev skaistus svārciņus šūšanas nodarbībās. Dalībnieki aktīvi pavadīja pēcpusdienu šķēršļu trasē “ Rāznas priedes”, pirmo reizi notika “ Trako eksperimentu laboratorija”, kurā bērni ar interesi pētīja eksperimentu gaitu. Nometnes noslēgumā bērniem bija floristikas darbnīca, make up, frizieru meistarklases un fotosesija.

 

Viens no nometnes mērķiem bija- sniegt atskaites koncertu vecākiem un viesiem, lai atspoguļotu nometnē apgūto. Visu 10 dienu garumā princeses un džentlmeņi gatavojās nometnes noslēguma ceremonijai, kuras laikā vecāki, vecvecāki, radinieki varēja novērtēt nometnes laikā iemācīto. Ceremonija laikā bērni vecākiem dziedāja sagatavoto dziesmu, dejoja un aizkustināja vecāku sirdis!Bērni piedalījās pasākumā “ Martas balle”, kas pirmo gadu notika Rēzeknē.

 

Īpašs paldies Danai Pavļukevičai, paldies Maksimam Dimperam, Skaidrītei Romančukai, Jevgēnijai Dudukalovai, Karinai Smirnovai, Aļonai Pavlovai, Eduardam Kadakovskim, Eiropas brīvprātīgā darba veicējām Aļonai Tikhomirovai un Džamilijai Aminovai, jauniešiem Karīnai Novikovai un Eduardam Romanam,Elizabetei Gailei,  Dominikam Svikšam, Ralfam Stramkalim, Samantai Ludboržai un Jauniešu domei.

 

Liels paldies visiem, kuri palīdzēja nometnes organizēšanā un īstenošanā!

 

https://failiem.lv/u/3g3mtpn9?fbclid=IwAR0fISNQ8KYb8minjX2-EeNAStG2vYXcbgkwkS6uGF88lSsRtWTBXTNsNBE

05.07.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums