Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

MANS SAPŅU SPILVENS

Kopš 21.novembra Centrā “Zeimuļs” skatāma brīnišķīga  izstāde “Mans sapņu spilvens”. Ekspozīciju veido šūšanas tehnikā darinātas tekstīlijas – konkursa darbi par tēmu “sapņu spilvens”. Pārsteidzoša ir ne tikai meiteņu šūšanas prasme, bet arī radošā izdoma un fantāzija! Spilventiņi ir ne tikai visdažādākajās krāsās un toņu salikumos, – tiem piemīt arī visneparastākās formas. Var aplūkot gan zvaigznes un mēnesi, gan sapņu grāmatu, gan simpātiskus dzīvnieciņus – pūces, zaķus, kaķus, aitiņu, mārīti u.c.

 

Konkursā piedalījās meitenes no Audriņu pamatskolas, Liepu pamatskolas, Rēzeknes internātpamatskolas – attīstības centra un ARPC “Zeimuļs” Šūšanas darbnīcas (sk. E.Skrebinska un S.Romančuka).

 

23.novembrī konkurss noslēdzās un notika labāko darbu autoru apbalvošana. Lai gan komisijas darbs bija ārkārtīgi sarežģīts, jo visi meiteņu darinājumi ir ļoti skaisti un interesanti, tomēr pēc spraigām diskusijām noskaidrojās , kuri spilveni vispilnīgāk atbilst konkursa izvirzītajiem kritērijiem. Komisija (ARPC interešu izglītības skolotājas Aļona Pavlova un Alda Silauniece un Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijas docētāja Nellija Kivkucāne) nolēma, ka galvenā balva pirmajā vecuma grupā (10 – 14 g.) tiek piešķirta Lāsmai Čebotarei (spilvens “Aitiņa”) un  otrajā vecuma grupā (15 – 18 g.) – Katrīnai Grietiņai (spilvens “Sapņu mēnestiņš”). Pasniegtas tika arī veicināšanas balvas – Liānai Meļko, Katrīnai Jermacānei un Poļinai Ostafijai.

 

Paldies visām meitenēm, kuras piedalījās, kā arī viņu skolotājām, māmiņām, vecmāmiņām, draudzenēm, visiem, kuri ieteica, iedrošināja un atbalstīja!

 

Izstāde būs skatāma vēl tikai divas nedēļas. Visi interesenti tiek laipni gaidīti centrā “Zeimuļs”!

      Interešu izglītības metodiķe Sarmīte Duncāne

24.11.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums