Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Līdzdalības pasākuma noslēgums ARPC “Zeimuļs”

No 2018. gada 14. aprīļa līdz 24. maijam Eiropas Parlamenta birojs (EPB) Latvijā rīkoja trīs Jaunatnes līdzdalības pasākumus, kuru gala rezultāts tika prezentēts 24. maijā ARPC “Zeimuļs”. Visa maija garumā notika Latgales reģiona jauniešu centros – Daugavpilī, Krāslavā, Ludzā un Līvānos  un ARPC “Zeimuļs” improvizētas vēlēšanas, kur balsojot tika izlemti jauniešiem aktuāli jautājumi.

 

Noslēguma pasākumā piedalījās pārstāvji no Ludzas, Līvāniem un Rēzeknes, kuri prezentēja vēlēšanu rezultātus un pastāstīja par jauniešu aktivitāti un viņus interesējošiem jautājumiem. Kopumā vēlēšanās piedalījās apmēram 3000 jauniešu, kuri izteica savu viedokli un priekšlikumus.

 

Noslēguma interaktīvo pasākumu vadīja Jorens Šteinhauers, kurš plašākai publikai pazīstams kā Latvijas pārstāvis Eirovīzijas dziesmu konkursā 2014. gadā.

 

Līvānu jaunieši balsoja par diskotēku biežumu Līvānos. Kopumā vēlēšanās piedalījās 328 jaunieši, 55 % izteica viedokli ka diskotēkas būtu jāorganizē vienu reizi mēnesī visa kalendārā gada garumā, t.sk. arī vasarā.

 

Rēzeknē ARPC “Zeimuļs” rīkotajās vēlēšanās piedalījās 603 jaunieši un interešu izglītības programmu apmeklētāji, kuri atbildēja uz jautājumu: Vai Jūs esat apmierināti ar ARPC “Zeimuļs” darbību un piedāvātajām interešu izglītības programmām. Vēlēšanu biļeteni bija sadalīti divās daļās ar vēlēšanu jautājumu un atstātu brīvu vietu, kur varēja zīmēt un uzrakstīt savu mīklu saistītu ar vēlēšanām, ko šeit izdarīja 104 vēlēšanu dalībnieku. 99% vēlēšanu dalībnieku bija apmierināti ar ARPC “Zeimuļs” darbību.  Komentāros jaunieši rakstīja, ka vēlētos vairāk pasākumu; šokolādes automātu, vairāk interešu izglītības programmu, vairāk rozešu un dīvānu ARPC “Zeimuļs”, kā arī vēlētos redzēt šeit sienas ar tapetēm.

 

Ludzas bērnu un jauniešu centra jaunieši atbildēja uz jautājumu, vai viņiem ir nepieciešama atpūtas istaba, uz ko lielākā daļa jauniešu atbildēja apstiprinoši.

 

Visi jaunieši, kas uzrakstīja vai uzzīmēja, kas viņuprāt ir līdzdalība piedalījās izlozē un saņēma balvas no Eiropas Parlamenta biroja. ARPC centra “Zeimuļs” bērni kopā ar pedagogiem sastādīja mīklas un krustvārdu mīklas. Tie, kas pasākuma laikā minēja mīklas saņēma nelielas balvas no Eiropas parlamenta biroja.

 

Pasākumu ar muzikāliem priekšnesumiem un teatrālu numuru bagātināja visu trīs pilsētu jaunieši, kā arī ARPC “Zeimuļs” Annas Zmeikinas audzēkņi no interešu izglītības programmas “Mūsdienu dejas” uzstājās ar savu deju priekšnesumu. Pasākumu ar krāšņu muzikālu numuru papildināja Dana Supe un Imants Spīčs.

 

Izsakām lielu pateicību ARPC “Zeimuļs” vadītājai Jevgenijai Kuščai un ARPC “Zeimuļs” saimnieciskās nodaļas vadītājai Svetlanai Deņisovai, Jaunatnes darbiniecei Danai Pavļukevičai, Interešu izglītības nodaļas metodiķei Olitai Kuksai, ARPC “Zeimuļs” interešu izglītības programmu vadītājiem Inesei Sondorei, Nanditai Kirejevai, Aleksandram Vasiļkovam, Dzintrai Gribustei, Mārītei Sulojevai, Sandrai Starei, Maijai Gailumai, Jeļenai Antonovai, Alīdai Silauniecei, Edmundam Kadakovskim un Skaidrītei Romančukai par audzēkņu aktīvu iesaistīšanu vēlēšanu norisē.

 

Liels paldies Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājam Kārlim Pozņakovam, Eiropas Parlamenta birojam, Rēzeknes novada domes vēlēšanu komisijas sekretāram Juris Zvīdriņam, pasākuma viesiem  Ludzas jauniešiem un Līvānu  debašu kluba jauniešiem un skolotājiem, noslēguma pasākuma vadītājam  Jorenam Šteinhaueram un Rēzeknes pilsētas jauniešu domei par iesaistīšanos un atbalstu līdzdalības pasākumā.

 

Līdzdalības pasākuma fotogrāfijas ir apskatāmas: https://www.failiem.lv/u/6dtqv5ae

 

Jaunatnes darbiniece  Ilze Ontužāne

 

 

28.05.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums