Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Labo darbu nekad nav par daudz!

Piektdien, 5. aprīlī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs Jaunatnes lietu nodaļas darbinieki un Jauniešu domes aktīvākie dalībnieki piedalījās  Labo darbu festivālā “Ceļā uz nākamo simtgadi” Rīgā, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Pasākumā  pulcējas Latvijas vispārējās izglītības iestāžu 7.-12.klašu skolēni, profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi un viņu pedagogi Labo darbu festivālā “Ceļā uz nākamo simtgadi”, kurš bija noslēguma sarīkojums Latvijas valsts simtgadei veltītajam pasākumu ciklam “Pilsoniskās līdzdalības un labo darbu maratons”. Festivālu organizēja Valsts izglītības satura centrs.

 

Pasākuma programma ietvēra vairākas tikšanās, radošās darbnīcas un meistarklases, diskusijas, viedokļu un labās prakses piemēru apmaiņu-jauniešiem bija iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās: “Nākamie 100 – meistarklase, komandu darbs ideju izstrādē”, “Augsim Latvijai! – Jaunsardzes meistarklase Ziemeļblāzmas parka teritorijā”, “Interesanti par fiziku – FIZMIX eksperimentu meistarklase”, savukārt jauniešu iedvesmotājiem  tika organizētas lekcijas:  Kā iesaistīt un motivēt jauniešus darīt Labos darbus; Skolēnu un skolotāju sadarbība no bērnu vecāku skatupunkta, pieredzē dalījās televīzijas un radio raidījumu vadītāja un 2 meitu mamma Baiba Sipeniece-Gavare; Kā atrast spēku un motivāciju turpināt darīt, pieredzē dalījās kamaniņu braucēji, triju Olimpisko spēļu medaļu saņēmēji, brāļi Andris un Juris Šici.

 

Festivāla noslēgumā  notika muzikāli sveicieni un pārsteigumi – pasākumā īpašie viesi bija Bermudu Divstūris.

 

Labus darbus 2018. gadā Rēzeknē īstenoja Rēzeknes 5.vidusskola – skolotāja Regīna Ogriņa. Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzija – skolotājas Vita Ulbicāne, Rita Kļaviņa, un Gaļina Skačkova, Rēzeknes Tehnikums – skolotājas Daina Strode un Anna Reinika, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija –  Bernadeta Geikina – Tolstova   un Ineta Jonikāne, Rēzeknes 4.vidusskola – skolotāja Marija Romanova. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā“ Zeimuļs” 2018. gada 12. oktobrī notika pasākums – “Labo darbu gadatirgus”. Festivāla ietvaros aktīvākie labo darbu veicēji Latgalē demonstrēja savu veikumu un iepazinās ar citu sniegumu. Pasākuma noslēgumā Rēzeknes pilsētas Kultūras namā festivāla dalībnieki piedalījās Jauniešu muzikālajā parādē “ Manc Akorc”, kas par godu Latvijas simtgadei priecēja ar latviešu autoru dziesmām un skaņdarbiem latviešu valodā.

 

Eleonora Ivanova

 

 

09.04.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums