Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

KONKURSS “RUDENS FANTĀZIJA” NOSLĒDZIES!

Rudens ir skaists un bagātīgs gadalaiks, kad daba dāvā ļoti dažādus un interesantus materiālus mākslas darbiņu radīšanai.

 

Oktobrī – krāsainākajā rudens mēnesī – ARPC “Zeimuļs” organizēja konkursu 1. – 6.klašu skolēniem, kura mērķis – veicināt pilsētas izglītības iestāžu audzēkņu interesi par dabas materiālu izmantošanas radošajām iespējām, kā arī pilnveidot skolēnu zināšanas, prasmes un iemaņas radošo darbiņu veikšanā, izmantojot dažādus floristikas materiālus.

 

Rēzeknes sākumskolas, 2., 3. un 4.vidusskolu un Valsts poļu ģimnāzijas skolēni ir izveidojuši visdažādākās – pārsteidzošas un ārkārtīgi neparastas –  kompozīcijas no dabas veltēm, kā arī kolāžas un gleznojumus.

 

Kopš 16.oktobra visi konkursa darbi skatāmi Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā vienotā izstādē – “Rudens fantāzija”. Ikvienu izstādes apmeklētāju sagaidīs un pārsteigs ne tikai izteiksmīgie rudens eži un vardes, gudrā pūce,  sikspārnis, domīgais gliemezis, bet arī – neparastais rudens kokteilis, animācijas varonis Minjons, čaklie rudens rūķi, bet kādā noslēpumainā ceļojumā aicinās doties gaisa balons un buru kuģis.

 

Īpaši ir arī Centra pulciņu kolektīvie darbi. Studija “Dari pats!” (sk. Nandita Kirejeva) piedāvā brīnišķīgo saulainu un ziedošu kaktusiņu kolekciju. Savukārt pulciņa “Leļļu meistarklase” (sk. Alīda Silauniece) audzēkņi izgatavojuši vairākas putnubiedēklīšu ģimenes, kuras priecē skatītājus ar savu izteiksmīgumu un sirsnību.

 

Konkursa noslēgums un apbalvošana notika 19.oktobrī plkst.16.00 centrā “Zeimuļs” klātesot konkursa dalībniekiem, viņu vecākiem un draugiem. Pasākumu ieskandināja mūziķis Rudens rūķis Andžejs (sk. Andris Repelis) un viņa talantīgie audzēkņi – jaunie ģitāristi. Pasākuma radošās darbnīcas vadīja skolotājas Nandita Kirejeva un Skaidrīte Romančuka.

 

Kā ikviens konkurss, tā arī “Rudens fantāzijas” noslēgumā tika pasniegtas ar nepacietību gaidītās piemiņas balvas un, protams, galvenās balvas nominācijās – “Telpiskā kompozīcija”, “Glezna un kolāža”, “Oriģinālākā ideja”, kā arī “Skatītāju simpātija”. Iesniegtos darbus vērtēja un galvenās balvas piešķīra komisija: tekstilmāksliniece un vizuālās mākslas skolotāja Ilze Arbidāne, māksliniece keramiķe Aiga Dātava, Rēzeknes bērnu mākslas skolas vadītāja Kristīne Binduka un ARPC skolotāja Inese Sondore. Komisijas darbs bija samērā sarežģīts, jo ikviens skolēnu radītais darbiņš ir īpašs un neatkārtojams, katrs ar savu raksturu un neparasto burvību, kuru rada dabas elementu skaistums un bērnu izdoma. Gandrīz vienbalsīgi  kategorijā “Glezna un kolāža” uzvaru guva Rēzeknes sākumskolas 2.c klases skolēns Mareks Ziepnieks. Kategorijā “Telpiskā kompozīcija” uzvarēja Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas 1.b klases skolniece Ieva Vasiļevska, bet kategorijā “Oriģinālākā ideja” galveno balvu saņēma Rēzeknes 4.vidusskolas 4.klases skolniece Jekaterina Gluhova ar darbu “Zelta princeses ķirbis”.

 

Savukārt izstādes apmeklētāji un skatītāji, balsojot par savu simpātiju, līderos izvirzīja darbus: “Minjons” (autors – Arturs Artis Viļums), “Rudens dīķis” (autore – Sintija Kuzmina), “Ezis”  (autore – Ieva Vasiļevska). Par balvas “Skatītāju simpātija” ieguvēju tomēr kļuva Jekaterina Gluhova, kuras kompozīcija “Zelta princeses ķirbis” izpelnījās vislielāko balsu skaitu.

 

Sirsnīgs paldies visiem skolēniem, kuri piedalījās konkursā, viņu mammām, tētiem un vecvecākiem par palīdzību un atbalstu! Īpaša pateicība arī Rēzeknes sākumskolas skolotājām Ivetai Jegorovai un Annai Rancānei par aktīvu skolēnu ieinteresēšanu un iesaistīšanu konkursa norisē!

 

Atgādinām, ka izstādi vēl varēs apskatīt līdz 30.oktobrim. Lai ik diena ir iedvesmojoša un pārsteigumu pilna!

ARPC izglītības metodiķe Sarmīte Duncāne.

 

 

20.10.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums