Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Konkurss “Rēzeknes valstspilsētas ERUDĪTS – 2023”

Šī gada 3.novembrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” pulcināja Rēzeknes valstspilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu audzēkņus uz “Erudīts 2023” pirmo sezonas spēli. Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt  9.-12.klašu audzēkņu padziļinātas zināšanas par dzimto pilsētu, Latviju, Eiropu un pasauli, rosināt uz aktīvu līdzdalību sabiedriskajos un vēstures izzinošajos procesos, veidot skolēniem prasmi diskutēt, pamatot un aizstāvēt savu viedokli, darboties grupā, kā arī pieņemt kopīgus lēmumus. Šī gada konkursa tēma ir “Jaunietis Rēzeknē, Latvijā un pasaulē”.

 

Dalībai “Erudīts-2023” tika pieteiktas 9 komandas. Pirmajai spēlei noslēdzoties, divas komandas ieguva vienādu punktu skaitu, bet uzvaru šajā spēlē guva Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas komanda “Bules dārgakmeņi”, kopvērtējumā iegūstot 27 punktus.

 

Vēlamies izteikt pateicību visiem šīs spēles dalībniekiem par aktīvu iesaistīšanos erudīcijas konkursā, skolotājiem – konsultantiem par sagatavotiem audzēkņiem un konkursa “Erudīts – 2023” komandai.

 

Uz tikšanos nākamajā Erudīts spēlē, kas tiks rīkota šī gada 15.decembrī. Komandu pieteikšana dalībai “Erudīts-2023” turpinās, aicinām pievienoties un cīnīties par erudītākās komandas titulu.

 

04.11.2022.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums