Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Jēkabpilietis Jankovskis labākais šaha turnīrā

Sestdien, 29.jūlijā, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā noslēdzās III starptautiskais ātrā šaha turnīrs „Rositten Rapid 2017”. Šogad sacensības pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Ieradās 63 šahisti no Lietuvas, Krievijas un daudzām Latvijas pašvaldībām.

 

Turnīrs aizvadīts pēc FIDE ātrā šaha noteikumiem 8 kārtās ar laika kontroli 12 minūtes + 5 sekundes par gājienu katram dalībniekam. Augustā visiem šahistiem tiks aprēķināts starptautiskais reitings.

 

Asā cīņa izvērtās uz finiša taisnes, jo kopsummā uzreiz četri dalībnieki uzrādīja vienādu rezultātu – 6,5 punkti no 8. Vietas sadalīja papildus rādītāji. Par turnīra čempionu kļuva nacionālais meistars no Jēkabpils Guntis Jankovskis. Sudraba medaļa Latgales pārstāvim no Daugavpils FIDE meistaram Ingemāram Jesse. Trešajā vietā meistarkandidāts no Pleskavas Romāns Mališevs. Vēl pieciniekā ar naudas balvām tika apbalvoti Mariuss Beļauskis (Viļņa) un Stefānija Dombrovska  (Daugavpils). Labākais rēzeknietis FIDE meistars Andris Starostīts.

 

Visi laureāti ir apskatāmi šeit: www.sahafederacija.lv/media/files/2017/07/30/lsf_20170730122410755753.pdf un visi rezultāti šeit:

http://www.chess-results.com/tnr290454.aspx?lan=1&art=1&rd=8&wi=821

 

Turnīra galvenais tiesnesis (raksta autors) un viņa asistents maltietis Anatolijs Jasinskis aizvadīja pirmās starptautiskās sacensības nacionālo tiesnešu rangā. Ar uzdevu tika galā ļoti labi. Pateicība par tehnisko palīdzību Vitālijam Pavlānam un fotogrāfei Marijai Kazmerikai. Paldies centra administrācijai par telpām un dalībnieku nodrošinājumu ar ūdeni, kā arī pilsētas un novada sporta skolām par atbalstu ar inventāru.

 

Turnīra direktors Aleksandrs Vasiļkovs.

 

01.08.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums