Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Jautrais un lustīgais pasākums “Rotaļājies un dejo”

Latgale ir viena no apburošākām vietām Latvijā. Latgale var lepoties gan ar savu dabas skaistumu, gan ar atsaucīgiem un sirsnīgiem cilvēkiem, gan ar valodu un dziesmām.

 

Projekta “Iepazīsti Latgali” ietvaros 24. novembrī notika pasākums “Rotaļājies un dejo” . Par tā aktīviem un jautriem vadītājiem kļuva folkloras kopas “Vīteri” dalībnieki un interešu izglītības skolotājs Ēriks Zeps.   Piedalījās gan ARPC “Zeimuļs” pulciņu audzēkni, gan arī Rēzeknes pilsētas skolu audzēkņi. Sākumā dalībnieki vēstīja to, ko zina par Latgali, tās kultūru, valodu, rotaļām un dziesmām. Vairāki apmeklētāji stāstīja par to, ka kādreiz ir dejojuši tautu dejas, kur arī skanējušas latgaliešu dziesmas, un tās viņiem esot tiešām patikušas. Dalībnieki kopā mācījās vairākas latgaliešu dziesmas un dejas. Interesantākais un aktīvākais sākās, kad bērni mācījās dažādas rotaļas. Ikviens gribēja kļūta par kādas no rotaļas vadītāju vai galveno varoni.  Bērni aktīvi izkustējās un guva daudz pozitīvu emociju. Liels gandarījums bija gan audzēkņiem par paveikto darbu un aktīvo iesaistīšanos, gan vadītājiem par sniegto prieku citiem, gan arī skatītājiem.

 

Prieks bija, ka ieradās ne tikai  bērni, bet arī viņu vecāki un vecvecāki. Noslēgumā kļuva skaidrs, ka bērniem ir jāorganizē šādas nodarbes, kuru laikā viņi ne tikai aktīvi var izkustēties, bet interesantā veidā mācīties un uzzināt jaunu par savu novadu.

 

Liels paldies pasākuma vadītājiem un dalībniekiem!

 

Interešu izglītības metodiķe Agita Gailiša

Šis projekts tiek realizēts ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda un A/S „Latvijas valsts meži” finansiālu atbalstu.

02.12.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums