Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

JAUNS GADA SĀKUMS ARPC “ZEIMUĻS”

Gada nogale ir skaists un neparasts diennakts attiecību laiks, kad garie, tumšzilie rīti un vakari mijas ar īsajām gaismas stundām. Tas ir laiks, kad ielās, veikalu skatlogos un māju pagalmos parādās daudzkrāsaini un spoži mākslīgo gaismiņu noformējumi, bet telpās tiek iedegtas Adventa vainaga sveces. Un tad ar spožo svētku rotājumu, krāsu un skaņu, īpašu – tikai šiem svētkiem raksturīgo – smaržu un garšu gammu tiek sagaidīti Ziemassvētki un gluži vai nemanot atkal pienāk Jaunais gads.

 

ARPC “Zeimuļs” telpās jau kopš decembra sākuma ir skatāmas daudzas brīnišķīgas ekspozīcijas, kuras vispilnīgākā veidā atspoguļo gadu mijas svētku neatkārtojamo burvību un noskaņu – dejo un virpuļo sniegpārsliņas, vizuļo un mirdz pasaku tēlu tērpi un līdz sirds dziļumiem pārsteidz un saviļņo krāsu un materiālu salikumi un dažādība. Tie ir vizuālās mākslas pulciņu audzēkņu darbi: dekoratīvā māksla, floristika, tekstilmāksla, dekupāža, zīda gleznojumi, keramika, krāsaino smilšu darbi un, protams, daudzie un dažādie gleznojumi un kolāžas. Ikviens no tiem lieliski atklāj katra jaunā mākslinieka īpašo, neatkārtojamo pasaules redzējumu un iztēli. Neilgu laiku visus priecēja arī ļoti īpaša un “garšīga” izstāde – “Visskaistākā piparkūku mājiņa”, kuru piedāvāja Kulinārijas pulciņa audzēkņi.  Jaungada svētku izstādes “Zeimuļa” telpās būs skatāmas līdz februāra sākumam. Tās, protams, papildinās arī citas tematiskās ekspozīcijas, piemēram, “Zvaigznes dienas zvaigznes”, “Mana egle”u.c.

 

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs atgādina, ka arī jaunajā mācību pusgadā bērni un jaunieši var iesaistīties dažādu interešu izglītības pulciņu darbībā, kuru organizē un vada Centra talantīgie, pieredzes bagātie pedagogi. Viņu prasme – ieinteresēt, atraisīt un pilnveidot skolēnu iztēli, fantāziju, praktiskās iemaņas un estētiskās jūtas un līdz ar to arī bagātināt ikviena iekšējo pasauli – atklājas ne tikai vizuālās mākslas darbos, bet arī katrā jaunā dejas solī, katrā jaunā dziesmā, melodijas akordā, jaunā šaha spēles, šūšanas, veidošanas, foto un video mākslas iemaņā u.c.

 

Centra “Zeimuļs” vairāk kā 80 interešu izglītības  programmas mūsu pilsētas un novada jaunajai paaudzei piedāvā lielisku iespēju ne tikai lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku, bet arī, iemācoties daudz jauna un, garīgi attīstoties un pilnveidojoties, sniegt savu individuālo pienesumu mūsu sabiedrībai un kultūrvidei.

 

Informāciju par pulciņu darbības būtību, mērķiem, nodarbību laiku u.c. svarīgu informāciju var gūt, apmeklējot ARPC “Zeimuļs” mājaslapu www.zeimuls.lv vai arī zvanot pa tālruni – 646 22511, 27 854 724.

 

08.01.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums