Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Jauniešiem iespēja pieteikties “DiscoverEU” ceļošanas kartēm

Aicinām Latvijas jauniešus, kuriem ir 18 gadi, piedalīties ES iniciatīvā “DiscoverEU” un iegūt neatkārtojamu pieredzi ‒ bez maksas apceļot Eiropu ar vilcienu, lai iepazītu tās daudzveidību, kultūras mantojumu un paplašinātu redzesloku. 2024. gada pavasara kārtai iespējams pieteikties no 16. līdz 30. aprīļa plkst. 13.00. Piesakies pats vai par šo vienreizējo iespēju pastāsti draugiem, kas atbilst pieteikšanās nosacījumiem! 🤩

Šogad pieteikšanās iniciatīvai “DiscoverEU” notiek Eiropas Jaunatnes nedēļas laikā, kuras vadmotīvs ir “Jauniešu redzējums”, aicinot jauniešus būt pilsoniski aktīviem, piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās un izmantot Eiropas Savienības iespējas – “DiscoverEU” ir viena no tām.

Kas, kad un kā var pieteikties?

Pieteikties “DiscoverEU” šī gada pirmajai kārtai iespējams līdz 30. aprīļa plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika), aizpildot tiešsaistes pieteikuma veidlapu Eiropas Jaunatnes portālā. Lai pieteiktos dalībai iniciatīvā, jauniešiem:

  • jābūt dzimušam(-ai) laikā no 2005. gada 1. jūlija (ieskaitot) līdz 2006. gada 30. jūnijam (ieskaitot);
  • jābūt pilsoņiem vai patstāvīgiem iedzīvotājiem kādā no ES dalībvalstīm, tai skaitā to aizjūras zemēs un teritorijās (AZT) vai programmas “Erasmus+” asociētā trešā valstī;
  • tiešsaistes pieteikuma veidlapā pareizi jānorāda personas apliecības, pases vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas numurs.

Ko vēl ir būtiski zināt?

Konkursā atlasītie pretendenti ceļā varēs doties laikā no 2024. gada 1. jūlija līdz 2025. gada 30. septembrim – vieni vai grupā ar draugiem, kuri atbilst dalības kritērijiem. Apstiprinātie dalībnieki saņems arī “DiscoverEU” Eiropas Jaunatnes karti. Ar to varēs iegūt dažādas atlaižu iespējas vairāk nekā 30 Eiropas valstīs – transportam, naktsmītnēm, pārtikai, apskates objektu, kultūras un sporta pasākumu apmeklējumiem un citām aktivitātēm.

Plašāk par “DiscoverEU”

Iniciatīvas “DiscoverEU” ceļošanas kartes tiek piešķirtas, balstoties uz dalībvalstu iedzīvotāju īpatsvaru salīdzinājumā ar kopējo ES iedzīvotāju skaitu, kā arī skatoties pēc pieteikuma anketā aizpildāmo viktorīnas jautājumu pareizo atbilžu skaita. Kopumā no 2018. gada, kad iniciatīva “DiscoverEU” tika organizēta pirmo reizi, 248 000 ceļošanas kartēm pieteikušies vairāk nekā viens miljons jauniešu no visas ES, tostarp 6420 jaunieši no Latvijas, no kuriem 1049 ieguvuši šo unikālo ceļošanas iespēju.

Plašāka informācija par “DiscoverEU” skatāma Eiropas Jaunatnes portāla biežāk uzdoto jautājumu sadaļā, kā arī pieteikšanās nosacījumu sadaļā. Tāpat ar iepriekšējo gadu rezultātiem iespējams iepazīties iniciatīvas faktu lapās.

16.04.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums