Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Jaunā spēle visai ģimenei un draugiem – „Izzini Zeimuļi”

Pašlaik, kad sabiedriskie pasākumi un tikšanās ar draugiem ir ierobežotas, mums visiem ir brīnišķīga iespēja pavadīt vairāk laika ģimenes lokā. Viens no veidiem, kā to darīt interesanti un lietderīgi, ir galda spēles. Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” audzēkņi un pedagogi nolēma izveidot savu izzinošu galda spēli ģimenēm un draugiem.

 

Spēles izstrādes process izrādījās aizraujošs, tajā bērni un pedagogi visu savu iztēli un fantāziju vērš uz to, lai visiem interesentiem būtu iespēja atklāt vēl vairāk interesantu faktu par ARPC “Zeimuļs”. Piemēram, kas agrāk atradās centra vietā, kāda ir tā platība, ko simbolizē raksti uz torņiem un kāds dzīvnieks mīt bērnu rotaļu laukumā, kādus pulciņus piedāvā centrs, kādi pasākumi tajā notiek u.c. Visi kopā pārdomāja arī spēles dizainu, izdomāja jautājumus un uzdevumus. Savukārt programmas “Tehniskā modelēšana un kokapstrāde” dalībnieki sava pedagoga vadībā izgatavoja spēlei kauliņus. Liels paldies visiem par dalību spēles izstrādē un veidošanā!

 

Spēle radīta divos variantos – klasiska, viegli uztverama un saturiski piepildīta galda spēle ar metamajiem kauliņiem un veicamajiem uzdevumiem un otrajā variantā – lielā grīdas spēle  ar uzdevumiem un jautājumiem. To varēs spēlēt ARPC audzēkņi kopa ar draugiem, kā arī centra ģimenes un viesi dažādos pasākumos un svētku reizēs. Tiklīdz atcels visus ierobežojumus un drīkstēsim pulcēties, aicināsim visus interesentus ARPC “Zeimuļs”, lai kopā pavadītu laiku un izmēģinātu jauno spēli.

 

Tuvākajā laikā visiem interesentiem būt iespēja piedalīties konkursā “Laiks ģimenes lokā” un laimēt jauno galda spēli. Sekojiet līdzi informācijai vietnē www.zeimuls.lv un ARPC “Zeimuļs” lapā sociālajā tīklā Facebook.

 

ARPC “Zeimuļs” darbojas Rēzeknē kops 2012. gada. Šajos deviņos gados tā pulciņos jaunas prasmes un zināšanas guvuši tūkstošiem bērnu no Rēzeknes un novada. Katru mācību gadu bērni un jaunieši no 80 interešu izglītības programmām var izvēlēties sev tīkamākās.

 

“Zeimuļī”  dažāda vecuma bērniem un jauniešiem ir iespēja dziedāt un dejot, spēlēt šahu un mācīties ģitāras akordus, fotografēt un filmēt klipus, savām rokām izšūt ko skaistu vai darināt oriģinālas dāvanas, pat gatavot gan vienkāršus, gan neierastus ēdienus, darināt LEGO robotus un startēt Latvijas mēroga sacensībās, iegūstot tur augstākās godalgas; plastikas meklējumos veidot no māla vai izmēģināt roku kokgriešanā, kā arī uzturēt savu sportisko formu trenažieru zālē vai kopā ar draugiem uzspēlēt kādu spēli rotaļu istabā utt. Svarīgi, ka no mācību stundām brīvajos brīžos bērni ne vien saturīgi pavada brīvo laiku, bet arī izkopj savus talantus un radošo potenciālu, apgūst neizzināto, ar azartu piedalās konkursos, sacensībās, dažādās akcijās un svētkos.

 

Olga STRODE,

ARPC metodiķe darbam ar ģimenēm un bērniem

25.02.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums