Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Izzinoši pagāja ARPC “Zeimuļs” tehniskās jaunrades dienas!

No 14. līdz 15. maijam Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā notika tehniskās jaunrades dienas. Tās sākās ar Lego robotu paraugdemosntrējumiem, kā laikā bērni un jaunieši iepazina to būvniecību, programmēšanu un vadīšanu. Katram bija iespēja pārbaudīt dažādu Lego robotu ātrumu, veiklību un spēku. Jaunākie dalībnieki iesaistījās nodarbībā “Roboti bitītes”, kuras laikā  ar robotu palīdzību mācījās krāsas un figūras, iepazina tehnisko pasauli. Pirmo reizi Centrā darbojās arī garšu laboratorija.  Bērni nogaršoja dažādas garšvielas, iepazina to pielietošanu un izveidoja paši savu garšvielu maisījumi. Garšu laboratorijā arī tika pagatavoti koši kokteiļi, bērni pētīja kā mainās kokteiļa krāsa un garša pievienojot dažādas sastāvdaļas. Vairākas dienas ikvienam bija iespēja iepazīt ARPC “Zeimuļs” foto studijas darbību , iejusties foto modeļu lomā un arī pašam kļūt par fotogrāfu.

 

Aizraujošas bija aktivitātes bija spēļu un brīvā laikā istabā, kur darbojās “Trakā laboratorija”. Apmeklētāji iesaistījās vairākos eksperimentos – izpētīja statistisko elektrību, piepūta balonus bez pūšanas, batikoja papīrus ar sodu un citronskābi, iepazina un izmēģināja optisko ilūziju. Tehniskās jaunrades dienu ietvaros notika arī divu konkursu apbalvošana.

 

Tikai noskaidrotas iegūtās nominācijas un uzvarētāji zīmējumu un stāstu konkursā “Mans klases piedzīvojums” un radošo darbu konkursa “Zaļākai ikdienai” uzvarētāji.  Protams, ka netika aizmirsts arī par tehniskās jaunrades un radošām darbnīcām. Bija iespēja satīsit savus labirintus, iepazīt plaušu darbību un izveidot plaušas.  Tehniskās jaunrades nedēļa noslēdzās ar interaktīvu nodarbību “Komētas”.

 

Liels paldies interešu izglītības skolotājiem E. Kovoļonokai, I.Sondorei, I.Muhambergai, E.Razgaļai, E. Kadakovskim, E. Medvedevam, A.Pavlovai, L.Poišai par aktivitāšu plānošanu, sagatavošanu un vadīšanu. Paldies katram dalībniekam par atsaucību, zinātkāri un radošu darbošanos.

 

Interešu izglītības metodiķe    A.Gailiša

 

20.05.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums