Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Izspēlēta trešā sezonas spēle Erudīts-2023

Ceturtdien, 2023. gada 12. janvārī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” pulcējās Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu vidusskolēni, lai piedalītos trešajā sezonas spēlē „Erudīts – 2023”. Konkurss tiek rīkots ar mērķi veicināt jauniešu padziļinātās zināšanas par Latvijas un pasaules vēsturi, rosināt uz aktīvu līdzdalību sabiedriskajos un vēstures izzinošajos procesos, kā arī darboties grupā un pieņemt kopīgos lēmumus.

 

Trešās spēles jautājumi tika veltīti Latvijai un Eiropas valstīm, aptverot dažādus tematus, tostarp vispārzināmus faktus, vēsturiskus notikumus un mūsdienu aktualitātes.

 

Spēlē šoreiz tika pārstāvētas 7 Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošās un profesionālās mācību iestādes. Komandām izspēlējot divas spēles kārtas, pirmo vietu izcīnīja Rēzeknes Tehnikuma komanda “Zibsnis”, saņemot 24 punktus. Otro vietu ar 15 punktiem šoreiz dala trīs komandas: Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas komanda “”Ģimnāzijas minioni”, Rēzeknes 5. pamatskolas komanda “Gandrīz vidusskolēni” un Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas komanda.

 

Apsveicam uzvarētājus, un novēlām komandām veiksmi turpmākajās divās spēlēs, kas notiks februārī un martā.

 

Vēlamies izteikt savu pateicību visiem šīs spēles dalībniekiem par aktīvu iesaistīšanos, skolotājiem – konsultantiem par sagatavotiem audzēkņiem un konkursa “Erudīts -2023” vadītājai Eleonorai Ivanovai.

 

2023.gada 16. februārī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs” gaida Rēzeknes pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu vidusskolēnus uz 4.spēli.

 

Uz tikšanos 16. februārī ARPC “Zeimuļs”!

 

Informāciju sagatavoja ARPC “Zeimuļs” jaunatnes darbiniece Jekaterina Samuševa

 

 

13.01.2023.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums