Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Interešu izglītības āra nodarbības!

Jau vairākas nedēļas, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, ARPC organizē interešu izglītības pulciņu nodarbības ārā.

 

Skolotājas J. Dudukalovas vadībā bērni veido dažādus darbus no māla, zīmē pavasara putnus un apglezno traukus. Kulinārijas pulciņa audzēkņi kopā ar skolotāju I. Stepanovu pagatavo veselīgus un garšīgus našķus. Šaha pulciņa audzēkņiem skolotājs A. Vasiļkovs sagatavo interesantus uzdevumus pamat prasmju atkārtošanai un apgūšanai.  Studijas “Dari pats” un pulciņa “Sīkplastikas prieks”  dalībnieki veido košus darbus no plastilīna, floristikas pulciņa audzēkņi pagatavo dāvanas māmiņām no ziediem.  Skolotāja N.Kirejeva rūpējas par to, lai bērniem būtu prieks darboties. Silta un make up pulciņa jaunietes arī tiekas iekšpagalmā, lai varētu izmēģināt jaunus grima paņēmienus kopā ar skolotāju L.Leiņu- Sviridenko. Gan lielie, gan mazie gleznotāji un mākslinieki arī uzsāka āra nodarbības. Skolotājas M.Gailumas vadībā glezno pavasara saulītes un veido interesantu kopīgo vides objektu Vizuāli plastiskās mākslas konkursam. Skolotājas N.Ivanovas vadībā notiek zīmēšanas ar zīmuli nodarbības, kuru laikā dalībnieki gan zīmē izmantojot paraugus, gan arī dodas nelielos plenēros.  Dekoratīvās mākslas un modelēšanas audzēkņi kopā ar skolotāju I.Nartišu tikās Raiņa parkā, lai kopā veidotu dekorus no krāsainā papīra. Pulciņa “Fimo plastikas māksla” audzēknes tiekas ar skolotāju D. Pavļukeviču, lai kopā turpinātu apgūt veidošanas prasmes.

 

Šūšanas darbnīca arī ir pārcēlusies uz Centra iekšpagalmu, kur skolotājas S. Romančukas nodarbībās jaunietes nelielās grupās šuj aksesuārus un mīkstās rotaļlietas. Foto pulciņu “Zibsnis” un “Zibsnītis” dalībnieki dodas foto plenēros, kuri notiek pie Rēzeknes pilsētas vēsturiskiem un tūrisma objektiem. Viens no tiem notika uz Latgales ielas, kur jauniešiem izdevās noķert labākos kadrus. Folkloras studijas “Vīteri” dalībnieki kopā ar skolotājām S.Stari un E.Reiniku apgūst jaunas tradicionālās dziesmas un dejas, veido interesantu video gan dažādiem svētkiem, gan arī dalībai VISC konkursos.

 

Sporta aktivitātes un deju nodarbībās arī notiek ārā. Mūsdienu dejas kopā skolotāju A.Zmeikinu norisinās neskatoties pat uz sliktiem laikapstākļiem. Jaunietes ar degsmi apgūst jaunus deju soļus, izkustās un gaida, kad varēs uzstāties publikas priekšā. Skolotājs V.Rimšs organizē tuvcīņas nodarbības teritorijā pie ARPC, kuru ietvaros bērni uzlabo savu fizisko sagatavotību, izkustās un mazina spriedzi.

 

Atgādinām, ka āra nodarbībām ir nepieciešams pieteikties pie interešu izglītības pulciņu skolotājiem. Sliktu laikapstākļu dēļ nodarbības tiek atceltas un notiek attālināti. Papildus informāciju var saņemt pie interešu izglītības metodiķēm  O.Kuksas  pa tālr. 27854724  un A.Gailišas pa tālr. 29507088.

 

 

13.05.2021.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums