Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Ik gadu pavasarī notiek Putnu dienas – pasākumi dažādās Latvijas vietās.

Tas ir laiks, kad miljoniem putnu caurceļo Latviju un mēdz pulcēties baros, tādēļ ir viegli apskatāmi. Ar Putnu dienām pavasarī savā dzimtenē arī sagaidām gājputnus, bet rudenī tos pavadām tālajā ceļā uz ziemošanas vietām. Putnu dienās aicina vērot, priecāties un tādējādi piedalīties šajā putnu migrācijā. Mācīties par putnu migrāciju, to izcilajām orientēšanās spējām, kā arī briesmām, kas tos sagaida gan pārceļošanas laikā, gan ligzdošanas vietās.

 

Putnu dienās notiek bezmaksas putnu vērošanas ekskursijas, radošās un putnu būrīšu darbnīcas, lekcijas par putniem. Ekskursijas vada pieredzējuši ornitologi un dabas vērotāji, kuri palīdz atpazīt dažādas putnu sugas, stāsta par putnu dzīves paradumiem un atbild uz jautājumiem. Par Putnu dienu pirmsākumiem Latvijā tiek uzskatītas būrīšu izlikšanas akcijas Mežu dienu ietvaros, kuras notika kopš 1928. gada pavasara.

 

Šogad putnu dienas ietvaros Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs “ Zeimuļs” ar ornitologu Vadimu Bolšakovu rīkoja pārgājienu “Ieklausies putnu dziesmās Rēzeknē”. Pārgājiena laikā klausījāmies putnu dziesmas un baudījām dabu. Mums bija svarīgi ne tikai izbaudīt skaistumu apkārtnē, bet arī rūpēties par to, pārgājiena laika mēs savācām atkritumus un pildījām uzdevumus par ilgspejību un Eiropas zaļo nākotni. Turpinot mūsu ceļu, iepazināmies ar kultūras darbinieku parku, kurā atrodas daudz interesantu vēsturisko koku. Vislielākais prieks bija iepazīties ar bērniem un ģimenēm, kuri bija atnākuši šeit pavadīt laiku. Mums bija iespēja dalīties savās zināšanās un pieredzē ar viņiem, un tas bija vienreizējs un patīkams piedzīvojums.

 

Esam pateicīgi visiem dalībniekiem un ceram, ka mūsu sasniegtie rezultāti būs vērtīgi gan dabai, gan cilvēkiem, kuri šodien bija kopā ar mums.

 

 

15.04.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums