Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Iepazīšanās ar radošo profesiju pārstāvjiem  Karjeras nedēļas ietvaros

No 10. līdz 14. oktobrim Rēzeknē notiek Karjeras nedēļa, kuras tēma šogad  visā Latvijā ir “ES BŪŠU darba tirgū”. Vairāku dienu garumā jaunieši dažādos pasākumos skolās un ārpus tām  apzin tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas mūsdienu darba tirgū.

 

12.oktobrī ARPC “Zeimuļs” notika Karjeras nedēļas aktivitātes, kurās jaunieši, piedaloties orientēšanās aktivitātē “Iepazīšanās ar radošo profesiju pārstāvjiem” atraktīvā veidā iepazina ARPC “Zeimuļs” pārstāvētās radošās profesijas, piemēram, keramiķis, dejotājs, mākslinieks, jaunatnes darbinieks un daudzas citas profesijas. Izaicinājumu jauniešiem bija sagatavojušas arī EBD brīvprātīgās, kā viens no orientēšanās aktivitātes uzdevumiem bija  “mēles mežģis” poļu, latviešu, franču un itāļu valodās.

 

Lielu interesi izraisīja aktivitāte, kurā jaunieši varēja iejusties, kādā no Rēzeknes darba tirgū pieprasītām profesijām. Iejušanās notika burtiskā nozīmē, jaunieši piemērīja formas tērpus,  iejutās gan policista, gan metālapstrādes darbinieka, gan medmāsas, gan viesmīles, gan dzelzceļnieka, gan sportista ādā un ļāvās jautrai forosesijai.

 

Paldies, Elitai Cīrulei, Lilijai Dzenišai, Valentīnai Svilānei Dūdai, Viktoram Krištopānam, Vitālijam Voskānam, Kristīnei Somai un Kristīnei Vasiļjevai par sadarbību, atsaucību un jauniešiem sniegto iespēju iejusties kādā no profesijām .

 

13.10.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums