Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Ģimeņu sporta dienā  „Mamma, tētis, es – sportiska ģimene!” piedalījās 35 aktīvas un radošas ģimenes

 

 Tradicionālais pilsētas pasākums norisinājās svētdien, 21.aprīlī, Rēzeknes Sporta pārvaldes sporta zālē Olimpiskā mēneša ietvaros.  Olimpiskā mēneša mērķis ir vairot Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu, popularizēt Olimpisko kustību, veselīgu dzīvesveidu un godīgas spēles principus sportā.

 

Ievērojot Olimpiskās dienas tradīcijas, pasākuma atklāšanā, skanot Latvijas Olimpiskās komitejas himnai, Kņazevu ģimene, kas bija kuplākā skaitā pārstāvētā ģimene, pacēla Latvijas Olimpiskās komitejas karogu. Visi pasākuma dalībnieki deju grupas “Daymond blaze” vadībā iesildoties izpildīja  “Olimpiskās dienas 2024” vingrojumu komplektu mazajiem.

 

Uzreiz pēc atklāšanas norisinājās “Rāpotāju konkurss”, kurā piedalījās četri bērni līdz 1 gada vecumam, kuri jau rāpo, bet vēl nestaigā. Noteikumi bija pavisam vienkārši – mazulim pēc iespējas ātrāk rāpojot bija jātiek līdz finišam. Par ātrākajiem rāpotājiem izrādījās vecākie dalībnieki, pirmais finišēja Mairis Meinerts un otrais Rodrigo Malta (abiem 10 mēneši), tiem sekoja dvīnītes Laine Sviridenko un Evelīna Sviridenko (abām 7 mēneši).

 

Sporta dienā dalībnieki veica vienpadsmit sportiskas, jautras un izglītojošas aktivitātes, kā arī varēja piedalīties “Komandu izaicinājumā”, atpūsties, zīmēt, krāsot, spēlēt galda spēles “Atpūtas stūrītī”, mammas un tēti piedalījās “Mammu un tētu izaicinājumā”.

 

Ģimenes četru cilvēku sastāvā (2 bērni un 2 pieaugušie) varēja piedalīties sacensībās uz rezultātu “Komandu izaicinājums”, kur būtiska bija prasme sadarboties. 27 komandu konkurencē par uzvarētājiem kļuva “ViFi”, otro vietu izcīnīja “Family”, savukārt trešo “Uškan power”. “Mammu izaicinājumā” bija jāparāda sava prasme ātri “sakārtot” rotaļlietas. Divdesmit septiņu dalībnieču konkurencē par izaicinājuma uzvarētāju kļuva Marija Nikolajeva, otro vietu izcīnīja Aleksandra Vilčinska, trešo – Anita Gudrenika. “Tētu izaicinājumā” bija jādemonstrē spēka vingrinājums neierastos apstākļos. Piecpadsmit dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Dainis Uškāns, otrā vieta Sergejam Kurmeļovam, savukārt trešā – Andrim Nakonečnijam.

 

Pasākuma noslēgumā dalībniekus priecēja sporta kluba “ATMA” mazo mākslas vingrotāju krāšņais priekšnesums (treneri Laimonis Tarasovs, Irina Tarasova, Ina Solovjeva, Katrīne Greivule) un iespaidīgie karatē kluba „Sakura” sportistu paraugdemonstrējumi (treneri Aleksandra Vilčinska un Jurijs Filimonovs). Visas ģimenes tika apbalvotas ar Latvijas Olimpiskās komitejas pateicībām un balviņām, kā arī izlozēja kādu ar A/S “Swedbank” atbalstu iegādāto dāvanu. Visi rāpotāji, “Komandu izaicinājuma”, “Mammu un tētu izaicinājuma” uzvarētāji tika apbalvoti ar diplomiem, medaļām vai kausiem un citām piemiņas dāvanām.

 

Paldies ikvienam pasākuma dalībniekam, novēlam mazākajiem iedvesmoties no 2024.gada Olimpiskās dienas devīzes un “Izaugt #sportiņā!”.

 

Pasākumu organizē Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Sporta pārvalde sadarbībā ar biedrību „Rēzeknes Māmiņu klubs”, ARPC “Zeimuļs”, Rēzeknes Jauniešu domi, biedrībām “ART MARKET” un “SEDNA”. Pasākumu atbalsta A/S “Swedbank”, Tupperware “Daugava” SIA “Ergolast”, biedrība “Sakurate”, biedrība “ATMA”, Latvijas Olimpiskā komiteja un Dynamic hit dance studio.

 

Foto Valentīns Isakovs.

https://failiem.lv/u/xv942pwhs4

 

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Sporta pārvalde

 

22.04.2024.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums