Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Ģimeņu šaha turnīrs pulcē daudz dalībnieku

Sestdien, 18.janvārī, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” notika tradicionālais ģimeņu komandu čempionāts „Šaha Pasaule V”. Sacensībām ir reģionālais statuss, tāpēc tajās piedalījās Latgales komandas no Daugavpils, Rēzeknes, Viļāniem, Maltas un Rugājiem. Spēlētājus atbalstīja pārējie ģimenes locekļi.

 

Jubilejas turnīrā atkārtojās pirmās reizes dalībnieku skaita rekords – 21 ģimene. Mači aizritēja draudzīgajā atmosfērā. Komandas divu cilvēku sastāvā aizvadīja 6 spēles pēc FIDE noteikumiem ar ātrā šaha laika kontroli. Pēc 3.kārtas visi šahisti noklausījās ARPC pedagoga Andra Repeļa vadīta ģitāristu pulciņa priekšnesumu un baudīja organizatoru sagatavotas siltās picas un karstus dzērienus.

 

Galveno balvu un kausu izcīnīja rēzeknieši – Vanagu ģimene (tētis Donāts un dēls Dāvids), kuri uzvarēja četros mačos un 2 reizes noslēdza pamieru. Otrajā vietā biedrības “Daugava Chess” pārstāvji – Jakubseviču ģimene no Daugavpils. Tētis Leonīds un dēls Raimonds vinnēja trijos mačos, divas reizes cīnoties neizšķirti un zaudējot vienu reizi. Tā, pērna gada divu pirmo godalgu īpašnieki apmainījās vietām. Bronzas kausa likteni izšķīra tikai papildus rādītājs – par vienu uzvaru vairāk. Tas tika rēzeknietēm – Sorokinas/Smirnovas ģimenei. Mammas Nataļjas un meitas Jekaterinas kontā arī 8 maču punkti. Tik pat punktu maltiešiem – Gudriku ģimenei (tēvs Pēteris un dēls Jānis), kurai ceturtā vieta.

 

Visi sportiski veselīgā pasākuma dalībnieki saņēma ARPC „Zeimuļs” sarūpētas piemiņas veltes un ģimeņu kopā būšanas prieku. Paldies par lielu atbalstu centra vadībai un metodiķei darbam ar bērniem un ģimenēm Olgai Strodei.

 

 Sacensību galvenais tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs

21.01.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums