Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Ģimeņu šaha turnīrā 36 dalībnieki

Sestdien, 20.janvārī, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā notika reģionālais ģimeņu komandu turnīrs „Šaha Pasaule III”. Tajā piedalījās 18 Latgales komandas no Daugavpils, Rēzeknes, Viļāniem, Maltas un Rugājiem. Dalībniekus atbalstīja skatītāji, galvenokārt pārējie ģimenes locekļi.

 

Spēles aizritēja draudzīgajā atmosfērā. Komandas divu cilvēku sastāvā aizvadīja 6 mačus pēc ātrā šaha laika kontroles: 12 minūtes katram dalībniekam līdz spēles beigām. Pēc 3.kārtas visi šahisti baudīja organizatoru sagatavotas siltās picas un karstus dzērienus.

 

Zelta kausu un galveno balvu izcīnīja Ņikolajevu ģimene no Daugavpils. Tētis Andrejs un meita Marija vinnēja piecos mačos, vienu reizi cīnoties neizšķirti. Sudrabs daugavpiliešiem – tētim Andrejam un dēlam Daniilam Horobrijiem, kuru kontā 3 uzvaras un 3 neizšķirti. Trešajā vietā Rugāju novada pārstāvis Inārs Saulītis ar mazdēlu Lauri Lazovski no Rēzeknes. Viņi arī nezaudēja ne vienā komandu mačā un tikai pēc individuālajiem punktiem apsteidza Gudriku ģimeni no Maltas.

 

Ar papildus balvām par 100-procentīgo sniegumu – 6 uzvaras sešās spēlēs tika apbalvoti Lauris Lazovskis un Marija Ņikolajeva. Speciālās balvas saņēma visjaunākais dalībnieks – sešgadīgais Edvards Gaidis un visvecākais šahists Leontīns Lavrinovičs.

 

Visi sportiski veselīgā pasākuma dalībnieki saņēma ARPC „Zeimuļs” sarūpētas veltes un ģimeņu kopā būšanas prieku. Paldies centra vadībai un metodistei darbā ar ģimenēm Olgai Strodei, Sporta pārvaldei par papildus inventāru un personīgi Pavlānu ģimenei par sniegto atbalstu.

 

Visi rezultāti ir pieejami vietnē http://chess-results.com/tnr325274.aspx?lan=11&art=63&wi=821

 Sacensību galvenais tiesnesis Aleksandrs Vasiļkovs

22.01.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums