Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

ĢIMEŅU PARĀDE 2016 RĒZEKNĒ – FANTĀZIJAI UN MEISTARĪBAI NAV ROBEŽU!

Krāšņu, spilgtu un ļoti pozitīvu gājienu svētdien, 31. jūlijā, varēja vērot rēzeknieši un mūsu pilsētas viesi. Kārtējo reizi Rēzeknē pilsētas svētku ietvaros notika krāšņs pasākums – Ģimeņu parāde!

 

Šie brīnišķīgie karnevāla svētki Rēzeknē ir kļuvuši par skaistu tradīciju – šogad Parāde norisinājās jau septīto reizi! Konkursā par labāko ģimenes tēlu un dalībai krāšņajā parādē reģistrējās 59 ģimenes.

 

Gadu no gada dalībnieki nebeidz pārsteigt skatītājus ar krāšņajiem tēliem, rūpīgo un detalizēto pārtapšanu un radošumu. Tikai šeit varēja redzēt labākos draugus Pūķi Baisuli un trīs varoņus, Šreka ģimeni, juvelieru olu ar nosaukumu “Viena pāva stāsts”, Sārtās buras, kā arī šaha Karali un Karalieni. Bija arī bērnu pasaku un multfilmu varoņi – Minjoni, Flinstoni, jautrais Luntiks un viņa draugi, Pūķis maģisko sargu pavadībā, divi Mazgāmuti un pat sniegavīrs, kurš no ziemas atnāca ciemos vasarā. Tāpat bija arī apburošā princese Roze, pelēni ar sieru, futbolisti, policijas patruļa, pirātu un pavāru ģimenes, īsts ģimenes koks, gaisa balons, pogas-podziņas, ratiņi-helikopters un daudz kas cits.

 

Ģimeņu parādi atklāja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pēc tam Māmiņu kluba vadītāja Olga Strode pārgrieza lentīti, un visi svētku dalībnieki teātra “Pežo kunga ceļojošās lelles” spilgto personāžu pavadībā, skanot skatītāju aplausiem, svinīgi gāja pa pilsētas galveno ielu – Atbrīvošanas aleju. Par iespaidīgu Ģimeņu parādes turpinājumu kļuva visu dalībnieku defilē pa sarkano paklāju Festivāla parkā, kur ģimenes vēlreiz demonstrēja savus spilgtos un radošos tēlus. Šogad katrai ģimenei par dalību Parādē tika pasniegtas balvas no a/s “Swedbank”, lielveikala “Rimi”, biedrības “Par stipru ģimeni”, ARPC “Zeimuļs”, Māmiņu kluba un spilgti lietussargi ar mūsu pilsētas logo no pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”. Bet visiem bērniem tika uzdāvināti ziepju burbuļi.

 

Svētku turpinājumā skatītājus priecēja koncerts, kurā piedalījās deju un mūzikas kolektīvi, grupa “Dinamic Hit”, Kristīne Mihailova un brāļi Puncuļi, kas arī vadīja šos ģimenes svētkus. Pēc tam žūrija, kuras sastāvā bija ARPC “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” vadītāja Jūlija Danilina, a/s “Swedbank” vadītāja Jeļena Pentjugova, Aleksandrs Sedihs un māksliniece, floriste un pedagoģe Maija Gailuma, pasniedza dāvanas un pārsteigumus no daudzajiem sponsoriem un parādes organizatoriem.

 

Balvas no veikala “Sjuzanna” – dāvanu kartes uz neaizmirstamu atpūtu ūdens relaksācijas centrā “Spa Citrus” – saņēma Makarenkovu ģimenes “Mazgāmutis”, Andrejevu ģimenes “Flinstoni”, Zaharovu ģimenes “Sniegavīrs” un plašās Koršenkovu ģimenes “Peļu sapnis”. Dāvanas no veikala “Sjuzanna” saņēma arī futbolisti Stepanovi un Guļbenovu ģimenes “Labākie draugi – Pūķis Baisulis un trīs varoņi”. Īpašās balvas 12. Saeimas deputāts Ivans Ribakovs pasniedza Pavlovsku ģimenei ar “Pirātu dārgumiem”, Vasjkovu ģimenei ar juvelieru olu “Viena pāva stāsts” un Matuļu ģimenei ar “Ģimenes koku”. Balvu no a/s “Swedbank” – ģimenes biļeti uz Rīgas Zooparku – saņēma Soloveiko ģimene ar “Vecīša cimdiņu”. Īpašās balvas no bērnu zinātnes centra “Zinoo” Daugavpilī saņēma Voronovu “Zili-baltā ģimene” un Drebeineku ģimenes “Policijas patruļa”. Balvas no kafejnīcas “Demo” saņēma Bogdanovu ģimenes “Ratiņi-traktors” un Nikolajevu-Borščevu ģimenes “Retro mobilis”. Dāvanu kartes no restorāna “Guru” tika pasniegtas Andžanu ģimenei ar “Luntiku un viņa draugiem” un Meinertu-Oltiņu ģimenes “Minjoniem”. Balvu no restorāna-picērijas “Hot Pizza” saņēma Ģipšļu ğimenes “Pogas-podziņas”. Apvienotā Šķenderu, Mikučanovu un Murinsku ģimeņu komanda “Sportiskie glazūrkēksiņi” saņēma balvu no kafejnīcas “PiGaSuS”. Balvas no bērnu preču veikala “Princese” saņēma Buravcevu ģimenes “Princeses tornis”, Ševirjovu ģimenes “Rožu fejas”, Zvīdru ģimenes “Mazgāmutis”. Balvas no Māmiņu kluba (Rīga-Rēzekne) saņēma Vinogradovu ģimenes “Ziedu bums”, Smirnovu ģimenes “Helikopters”, Samsonovu “Mana Rēzekne”, Adijānu ģimenes “Mammas neaizvietojamie palīgi”, Kundzišu ģimenes “Karību jūras pirātu kuģis”, Šataru “Šreka ģimene”, kā arī apvienotā Pleikšņu-Volkovu ģimenes un Piļku ģimenes komanda jeb “Margrietiņas”.

 

Svētku kulminācija bija lielo balvu pasniegšana. Ovsjankinu ģimene ar neparasti krāšņo ekipāžu “Sārtās buras”, iespaidīgā Kuzņecovu ģimene ar savu Šaha karalisti un fantastiskie Līcīšu “Maģiskie sargi” kļuva par Ģimeņu parādes 2016 uzvarētājiem. Balvā par centību un radošumu pasākuma ģenerālsponsora – uzņēmuma “Inteco Wood” – direktors Dainis Molodcovs visiem uzvarētājiem pasniedza balvas – biļetes visai ģimenei uz “Līvu akvaparku”! Apsveicam visus uzvarētājus!

 

Par pasākuma “naglu” kļuva grandiozā putu ballīte un diskotēka bērniem, kas Rēzeknē norisinājās pirmo reizi. Tas bija patiesi jautri un neparasti! Sajūsmā bija ne tikai bērni, bet arī pieaugušie. Paldies par brīnišķīgajiem svētkiem!

 

Māmiņu klubs no visas sirds pateicas visiem draugiem un partneriem, kas palīdzēja organizēt Ģimeņu parādi Rēzeknē: Rēzeknes pilsētas domei, pašvaldības aģentūrai “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” un Jūlijai Danilinai, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centram “Zeimuļs”, Rēzeknes pilsētas Tūrisma attīstības centram, Rēzeknes pilsētas Latgales reģiona Policijas pārvaldei, teātra-studijas “Joriks” kolektīvam, režisoram Andrim Ušpelim un viņa komandai par palīdzību svētku organizēšanā! Pateicamies arī pasākuma ģenerālsponsoram – sertificētajai būvfirmai “Inteco Wood”, veikalam “Sjuzanna”, a/s “Swedbank”, 12. Saeimas deputātam Ivanam Ribakovam, lielveikalam “Rimi”,  restorānam “Guru”, restorānam-picērijai “Hot Pizza”, kafejnīcai “Demo”, bērnu kafejnīcai “PiGaSuS”, bērnu preču veikalam “Princese”, ūdens relaksācijas centram “Spa Citrus”, apvienībai “Par stipru ģimeni” un Māmiņu Klubam (Rīga) par sagādātajām balvām parādes dalībniekiem! Īpaši pateicamies uzņēmumam “Poligrāfserviss” un personīgi Liānai Čerņecovai par palīdzību un atsaucību!

 

Pateicamies visiem Ģimeņu parādes dalībniekiem par svētkiem, ko jūs paši radījāt! Paldies par jūsu aktivitāti, izdomu un pozitīvajām emocijām!

Parādi organizēja “Rēzeknes māmiņu klubs” sadarbībā ar pašvaldības aģentūru “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” ar Rēzeknes pilsētas domes atbalstu.

Olga Strode, Rēzeknes Māmiņu Klubs

Vairāk fotogrāfiju: ŠEIT Ģimeņu Parāde –  2016!

Te var noskatīties VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=Vc5EI6aiE2w&feature=share

Paldies fotogrāfiem Annai Kuzminai  Ģimeņu parāde. Rēzeknes svētki. 7.diena ,

Aleksandram Meškovskim Парад семей 2016 ,

Raimondam Kaļvam  Ratiņu parāde Rezeknē / www.fotolatgale.lv ,

Aleksandram Ļebedjam Rēzeknes pilsētas svētki 2016

Jūlijai Kožemjakinai Парад колясок в Резекне

02.08.2016.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums