Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Gada noslēguma pasākums “Ievirzi vasaru”

“Zeimuļa” tradīcijas kļūst vērienīgākas ar katru gadu, un viena no tām ir mācību gada noslēguma koncerts “Ievirzi vasaru”, kurā tiek sumināti tie skolēni, kam izdevies sevi apliecināt, aktīvi piedaloties visdažādākajos konkursos un olimpiādēs.

 

“Aiz azara malni meži” – ieskanas skolotāja Andra Repeļa vadītais ģitāristu ansamblis, un plašo telpu pārņem klusums. Latgaliskā melodija sasilda klausītāju sirdis, un rimtās noskaņas atsauc prātā vai visu lielo darba cēlienu kopš septembra. Cik ieceres tikušas realizētas, cik vēl palikušas nākamajam gadam, – iešaujas prātā zālē sēdošajiem skolotājiem. Kādi bērni turpmāk apmeklēs pulciņus, ko interesantu vēl varētu kopā iesākt? Domas sacenšas viena ar otru, līdz ģitāristu melodija apklust. Atkal atskan silti vārdi, un uz deju grīdas savas vietas jau ieņem skolotājas Ilonas Kalniņas sporta deju audzēkņi, lai ierautu klātesošos savu soļu ritmā.

 

Atskan pateicības vārdi un aplausi vecākiem, un skolotāja Edgara Juknas vadītā Breake dance sešu jauniešu komanda jau ieņēmusi skatuvi. Skatītāju rindas pāršalc sajūsmināti čuksti un acīs iedzirkst azarts. Breika ritmiem skanot, zēni un meitenes rāda klātesošajiem savu prasmi un viņu sejās redzams gan smaids, gan lepnums, ka izraudzītais dejas žanrs ir pa spēkam, jo te neiztikt bez roku veiklības, fiziskās sagatavotības un ritma izjūtas. Pēdējās rindās zēni vairs nevar nosēdēt mierā, raugoties uz  Breake dance grupu, viņi ceļas kājās, lai redzētu pēc iespējas labāk katru kustību, katru manevru, lai vēlāk mājās to noteikti pamēģinātu un, klusībā cerot, varbūt uzdrošinātos nākt uz šo pulciņu nākamgad. Sēžot krēslos nepaliek arī daži tēvi, jo prieks par jauniešu apgūto pārņem katru. Tēvi ritmiski aplaudē dejotājiem, un skatītāju atbalsts, šķiet, ir sasniedzis šos jauniešus, kas nu jau bez uztraukuma griežas uz galvas un lec salto turpat uz līdzenas vietas!

 

Kad mūzika rimusies, klāt ir ilgi gaidītais mirklis – tūliņ, tūliņ atskanēs tie zēnu un meiteņu vārdi, par kuriem turpmāk leposies gan vecāki, gan skolotāji: pateicības rakstu saņem sk. Nanditas Kirejevas floristikas pulciņa  audzēknes Amanda Trokša, Luīze Bule, Samanta Viļuma, Anastasija Vasina; dāvanu darbnīcas audzēknes  Elīna Šarigina, Elizabete Daugule;
sīkplastikas prieka
meitenes  Jana Smane,  Arīna Mihasenko; Dari pats! skolnieki Valērija Gruznova, Maksims Pavlovs, Erlends Šulbergs; sk. Lienas Poišas astronomija olimpiādes laureātes Viktorija Balabkina, Līga Pentjuša, Jūlija Vaņkova; sk. Lāsmas Leiņas stila un make-up skolnieces Izabella Brokāne, Alise Zaharova, Jūlija Zaiceva, Viktorija Karziņina; sk. Dzintras Gribustes vides programmas “4-H” jaunietes Agnese Ivsiņa
Karīna Runge, Elizabete Skačkova
; sk. Maijas Gailumas gleznošanas pulciņa dalībieki Kristiāna Liepiņa, Viktorija Paramonova, Ieva Krukovska, Emīls Justs, Elgars Žikars, Konstantīns Bogadanovs, Samanta Gendele, Viktorija Bogdanova, Amēlija Grebeža; sk. Andra Repeļa ģitārspēles pratēji Artjoms Puzanovs, Krīstīne Kūkoja; sk. Ineses Nartišes modelēšanas un dekoratīvās mākslas audzēkne Jekaterina Rudina; sk. Edgara Juknas breake dance dejotāji Dāvis Adijāns un Kristers Miškāns; žurnālistikas pulciņa audzēkne Luīze Kluša.

 

“Zeimuļa” vizuālās mākslas pulciņu dalībnieki sadarbībā ar Starptautisko rakstnieka Mihaila Narica izglītojošo centru katru gadu piedalās tā izsludinātajos konkursos. Šogad Goda rakstus saņem: Viktorija Saročkina, Anastasija Petrova; Reinholds Šubrovskis, Alens Vidžups, Ervīns Feldmanis. Diplomus saņem: Roberts Stripkāns, Arnita Laizāne, Evelīna Burova, Vanesa Streikiša, Daniels Ušakovs, Jegors Aitovs, Ērika Gudkova, Jekaterina Strupiša. Pateicība tiek izteikta Centra skolotājām Jeļenai Antonovai un Jevģēnijai Dudukalovai!

 

Kad diplomi jau rokās, suminātie vēl sastājas, lai nofotografētos ar biedriem un skolotājiem, un arī sajūsminātie vecāki veicīgi sameklē savus mobilos telefous, lai draudzīgajā noskaņā iemūžinātu patīkamo mirkli, smaidīdami viens otram čukstot, cik labi veicies šogad viņu dēliem un meitām, un cits nekas jau arī nav vajadzīgs, – ja laimīgs ir bērns, laimīgs ir arī viņa tēvs un māte!

 

Pēc koncerta daudziem vēl negribas aiziet, un ašākie jau steidzas ieņemt vietas pie radošo darbnīcu skolotāju galdiem, lai vēlāk paspētu vēl uzspēlēt arī kādu spēli…

 

Bet noslēgumā jāpiebilst, ka ARPC “Zeimuļs” vadītāja J.Kušča izsaka lielu paldies visiem Centra darbiniekiem: jaunatnes lietu speciālistiem un jaunatnes darbiniekiem, metodiķiem,
skolotājiem, tehniskajiem darbiniekiem, protams, audzēkņiem un viņu vecākiem! Paldies arī Rēzeknes pilsētas domei par sadarbību un atbalstu! ARPC “Zeimuļs” arī turpmāk gādās, lai bērniem un jauniešiem ir iespēja pavadīt savu laiku radošā un iecerēm bagātā vidē!

 

Gada noslēguma pasākums “Ievirzi vasaru”

 

sk.Inese Brīvere

 

 

 

 

30.05.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums