Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Gada balva interešu izglītības jomā

Novembris ir īpašs svētku un patriotisma apzināšanās mēnesis, kas vieno mūs, rada kopības, piederības, saliedētības sajūtu un liek sirdīs uzvirmot īpašām noskaņām. 18.novembris ir nozīmīga diena Latvijai – valstij Baltijas jūras krastā, jo tā ir vieta, kuru par savu dzimteni ir izvēlējušies neskaitāmi tūkstoši cilvēku. Tā ir zeme, kuru mēs mīlam par tās krāšņo un bagātīgo dabu, kultūru un tradīcijām.

 

Latvijas 101. proklamēšanas gadadienas priekšvakarā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” noritēja divi nozīmīgi pasākumi – svētku koncerts “Latvijai 101” un “Gada balva interešu izglītības jomā”. Centra vadītāja Jevgenija Kušča uzrunāja viesus un visus dalībniekus, apsveica  ar Latvijas dzimšanas dienas tuvošanos un atklāja “Gada balva interešu izglītības jomā” pasniegšanu.

 

Arī valsts svētku priekšvakarā ar Rēzeknes pilsētas domes pateicības rakstiem par nozīmīgu ieguldījumu un pašaizliedzīgu, ilggadēju darbu pašvaldībā tika sveikti Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra pedagogi: Ilona Kalniņa, Andris Repelis un Jeļena Antonova.

 

“Gada balva interešu izglītības jomā” tiek rīkota jau piekto reizi ar mērķi apzināt un novērtēt interešu izglītībā iesaistīto bērnu un jauniešu sasniegumus, motivēt pedagogus kvalitātes paaugstināšanai darbā ar audzēkņiem un izteikt atzinību audzēkņiem, kolektīviem un pedagogiem par sasniegumiem un ieguldījumu interešu izglītībā. “Gada balva interešu izglītībā” piešķir četras nominācijas: “Par mūža ieguldījumu interešu izglītībā”, “Par sasniegumiem interešu izglītībā”, “Par ieguldījumu interešu izglītībā”, “Debija interešu izglītībā”. Pretendentus varēja izvirzīt Centra audzēkņi, audzēkņu vecāki, Centra pedagogi un darbinieki. Kopumā tika saņemti vairāk nekā 50 pieteikumi.

 

Nominācija “Par ieguldījumu interešu izglītībā” tiek pasniegta pedagogiem par ieguldījumu interešu izglītības attīstībā, par radošu, kvalitatīvu darbu audzēkņu izglītošanā un audzināšanā, par augsto novērtējumu no kolēģiem, audzēkņiem un viņu vecākiem pēdējā mācību gada laikā. Balva tika piešķirta “Tuvcīņu un vispārējās fiziskās sagatavošanas” pulciņa skolotājam Vitālijam Rimšam. Vecāki un pulciņa audzēkņi Vitāliju ir raksturojuši kā atsaucīgu un atbildīgu pedagogu, kas ir audzēkņu atbalsts un konsultants, viņš audzina attieksmi, nodrošina pozitīvu un atbalstošu saskarsmi audzēkņu zināšanu un dzīves prasmju apguvei un attieksmju veidošanai.

 

Nominācija “Par mūža ieguldījumu interešu izglītībā” tiek pasniegta pedagogiem par ilglaicīgu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu interešu izglītības attīstībā un tā tika pasniegta “Tehniskās modelēšanas un kokapstrādes” pulciņa skolotājam Nikolajam Stefanovičam. Vecāki un audzēkņi Nikolaju ir raksturojuši kā savas jomas profesionāli, kam darbs ir kļuvis jau gandrīz par hobiju. Šī pedagoga ikdienas moto ir “Ej un dari”, viņš ir tas, kas māk iedvesmot un atbalstīt, izlolojot patiku darboties ar koku.

 

Nominācijā “Debija interešu izglītībā” balvu par kvalitatīvu un aktīvu līdzdalību pasākumos, par radošu darbu ar audzēkņiem saņēma kā pieteikumā tika rakstīts “kompetents un ļoti atsaucīgs pedagogs, kas vienmēr ir “kustībā”. Šis pedagogs spēj attīstīt talantus, spēj panākt bērnu un jauniešu ieinteresētību ar savu būtību un harismu.” Galvenā balva tika pasniegta “Mūsdienu deju” pulciņa skolotājai Annai Zmeikinai.

 

Nominācijā “Par sasniegumiem interešu izglītībā” balvai tika izvirzīti audzēkņi, kolektīvi, kuri ar panākumiem iesaistījās interešu izglītības starptautiskajos, Latvijas un pilsētas mēroga pasākumos iepriekšējā mācību gada laikā. Izvirzītie audzēkņi: “Deju ritmikas” pulciņa audzēkņi Sabirs Zaripovs, Ervins Afonasjevs, Anastasija Zvirdze; “Aerobikas” pulciņa audzēkņi Milāna Zavoronkova, Katerina Kirsanova, Anete Tarvida, Loreta Dauguļa, Austra Gailuma; “Lego robotikas” pulciņa  audzēkņi Kristaps Salmanis un Rolands Lesničijs; “Modelēšanas un dekoratīvās mākslas” pulciņa audzēkņi Kristine Kuprovska, Dmitrijs Invalidovs, Veronika Gvozdeva, Aļona Mjakiševa, Jūlija Smoženika; “Māksla mazajiem” pulciņa audzēkņi Ričards Uzuleņš un Riana Zizlāne; “Žurnālistikas” pulciņa audzēknis Huberts Zimackis; “Kulinārijas” pulciņa audzēkņi Artūrs Rogalevičs un Patrīcija Molodcova; “Gleznošanas” pulciņa audzēkņi Nikola un Sofija Ovsjankinas, Agate Krista Aleksāne, Kirils un Damirs Vinogradovs, Ieva Krukovska; pulciņa “Dekoratīvie darbi ar smiltīm” audzēkņi Zbigņevs un Agata Gaidis; “Sporta deju” pulciņa audzēkņi Viktorija Zlotņikova, Valters Kotāns, Ņikita Bogdanovs, Sanita Misiņa, Jānis Kotāns, Adriāna Zinere, Ričards Zizlāns, Liāna Legajeva, Daniels Žeļezņikovs, Loreta Krastiņa, Eduards Mikučs, Mirabella Rudusāne; “Vides izglītības programmas “4H”” audzēkņi Daniels Mošerenoks, Artūrs Markunaitis, Milana Matvejeva, Sofija Kačnova, Sintija Nedušenko; “Šūšanas darbnīcas” pulciņa audzēkne Laura Teilāne Batņa; “Tehniskās modelēšanas un kokapstrādes” audzēknis Pāvels Narica.

 

Galvenā balva par sasniegumiem tika pasniegta pulciņam, kas virza audzēkņus dalībai ne vien pilsētas, bet Latgales un Latvijas mēroga čempionātos, uzrādot labus rādītājus. Gada balva par sasniegumiem tika pasniegta Lego robotikas pulciņa audzēkņiem un skolotājam Edmundam Kadakovskim.

 

Mēs vēlamies izteikt sirsnīgu paldies šī pasākuma atraktīvajām un aktīvajām vadītajām – Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes jaunietēm Renātei Kupcovai un Helēnai Apelei, Centra pulciņu dalībniekiem, kuri uzstājās pasākumā un radīja īpašu svētku noskaņu – pulciņa “Ģitārspēle” audzēkņiem (sk. Andris Repelis), pulciņa “Sporta dejas” audzēkņiem (sk.Ilona Kalniņa), pulciņa “Folkloras studija “Vīteri” audzēkņiem (sk.Sandra Stare), pulciņa “Bērnu popgrupa” audzēkņiem (sk.Karīna Demko-Senkāne), vecākiem, pedagogiem un skolēniem, kuri pieteica dalībniekus nominācijām, nominantiem un laureātiem par sasniegumiem un ieguldījumu interešu izglītībā.

 

Novēlam visiem skaistus un vienotus valsts svētkus.

 

 

Informāciju sagatavoja ARPC interešu izglītības metodiķe Dana Pavļukeviča

 

 

 

 

 

15.11.2019.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums