Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Gada balva interešu izglītības jomā

Novembris ir ļoti īpašs svētku un patriotisma apzināšanās mēnesis, kas vieno mūs, rada kopības, piederības, saliedētības sajūtu un liek sirdīs uzvirmot īpašām noskaņām. 18.novembris ir nozīmīga diena Latvijai – valstij Baltijas jūras krastā, jo tā ir zeme, kuru mēs mīlam par tās krāšņo un bagātīgo dabu, zaļajiem mežiem, zilajām upēm un ezeriem.

 

Latvijas simtgades priekšvakarā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” noritēja divi nozīmīgi pasākumi: Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienai veltīts svētku koncerts “Latvijai 100” un “Gada balva interešu izglītības jomā”. Centra vadītāja uzrunāja viesus un visus dalībniekus, apsveica  ar Latvijas dzimšanas dienas tuvošanos un atklāja “Gada balva interešu izglītības jomā” pasniegšanu. Svētku koncertam sākoties, tika sveikta ARPC “Zeimuļs” vadītāja Jevgenija Kušča, kas šī gada oktobrī saņēma Latvijas valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis” Goda zīmi bronzā par nozīmīgu ieguldījumu bērnu un jauniešu radošās izpausmes pilnveidē, spodrinot Latgales tēlu Latvijā.

 

Arī valsts svētku priekšvakarā ar Rēzeknes pilsētas domes pateicības rakstiem par nozīmīgu ieguldījumu un pašaizliedzīgu, ilggadēju darbu pašvaldībā tika sveikti Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra pedagogi un darbinieki: Mārīte Sulojeva, Nandita Kirejeva un Antoņina Golovinska.

 

“Gada balva interešu izglītības jomā” tiek rīkota jau ceturto reizi ar mērķi apzināt un novērtēt interešu izglītībā iesaistīto bērnu un jauniešu sasniegumus, motivēt pedagogus kvalitātes paaugstināšanai darbā ar audzēkņiem un izteikt atzinību audzēkņiem, kolektīviem un pedagogiem par sasniegumiem un ieguldījumu interešu izglītībā. Pretendentus varēja izvirzīt Centra audzēkņi, audzēkņu vecāki, Centra pedagogi un darbinieki. Kopumā tika saņemti 46 pieteikumi.

 

Nominācijā “Par ieguldījumu interešu izglītībā” tika izvirzīti vairāki pedagogi: Astronomijas pulciņa skolotāja Liena Poiša, Mūsdienu deju pulciņa skolotāja Anna Zmeikina, Kulinārijas pulciņa skolotāja Inese Sondore, Šūšanas darbnīcas skolotāja Skaidrīte Romančuka. Galvenā balva par ieguldījumu interešu izglītības attīstībā, par radošu, kvalitatīvu darbu audzēkņu izglītošanā un audzināšanā, par augsto novērtējumu no kolēģiem, audzēkņiem un viņu vecākiem pēdējā mācību gada laikā, tika piešķirta skolotājai Inesei Sondorei. Vecāki Inesi ir raksturojuši kā iedvesmotāju saviem audzēkņiem, kas māk saliedēt, iedrošināt un vienmēr atbalstīt.

 

Nominācijā “Par mūža ieguldījumu interešu izglītībā” tika izvirzīti divi pedagogi: Sporta deju pulciņa skolotāja Ilona Kalniņa un Ģitārspēles pulciņa skolotājs Andris Repelis. Galvenā balva par ilglaicīgu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu saņēma Ilona Kalniņa. Kolēģi un vecāki savos pieteikumos Ilonu ir raksturojuši kā dzinējspēku, kurai nekad neiztrūkst entuziasms, viņa ir liels atbalsts saviem pulciņa audzēkņiem.

 

Nominācijā “Debija interešu izglītībā” balvu par kvalitatīvu un aktīvu līdzdalību pasākumos, par radošu darbu ar audzēkņiem saņēma kā vecāki pieteikumā ir rakstījuši “ļoti zinošs un aktīvs skolotājs, kas spējis iedvesmot daudzus jo daudzus pilsētas zēnus darboties sarežģītā, bet aizraujošajā sfērā” – Lego robotikas pulciņa skolotājs Edmunds Kadakovskis.

 

Nominācijā “Par sasniegumiem interešu izglītībā” balvai tika izvirzīti audzēkņi, kolektīvi, kuri ar panākumiem iesaistījās interešu izglītības starptautiskajos, Latvijas un pilsētas mēroga pasākumos iepriekšējā mācību gada laikā. Izvirzītie audzēkņi: Vides izglītības programmas “4H” audzēknes Elizabete Junkure un Sofija Kačnova (sk.Dzintra Gribuste), Astronomijas pulciņa audzēknes Jūlija Tumanovska, Kristīne Rogozova, Liene Strankale, Viktorija Balabkina un audzēknis Jānis Platacis (sk.Liena Poiša), Sporta deju pulciņa audzēkņi Daniils Buinickis, Darja Dmitrijeva, Jānis Cīrulis, Everita Lempa, Linards Strods, Gabriella Brokāne, Kristaps Pavārnieks, Valērija Guļbinska, Aleksejs Tretjaks, Līna Mazaļevska (sk.Ilona Kalniņa), Šūšanas pulciņa audzēkne Izabella Tālmane (sk.Skaidrīte Romančuka), Kulinārijas pulciņa audzēknis Artūrs Rogalevičs (sk.IneseSondore), Vokālās studijas pulciņa audzēknes Marija Gricenko, Kristīne Kuprovska, Veronika Gvozdeva (sk.Tatjana Klomāne), Restaurācijas pamatu pulciņa audzēknis Pāvels Narica (sk.Nikolajs Stefanovičs), Stila un make-up pulciņa audzēknes Viktorija Karziņina un Izabella Brokāne (sk.Lāsma Leiņa-Sviridenko) un šaha pulciņa audzēkņi (sk.Aleksandrs Vasiļkovs).

 

Galvenā balva par sasniegumiem tika pasniegta pulciņam, kas virza audzēkņus dalībai ne vien pilsētas vai Latgales mēroga turnīros un čempionātos, bet arī audzēkņi piedalās starptautiskajos turnīros. Gada balva par sasniegumiem tika pasniegta Šaha pulciņam.

 

Mēs sakām lielu paldies pasākuma atraktīvām un aktīvām Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes jaunietēm Elizabetei Gailei un Arinai Solovjovai, Centra pulciņu dalībniekiem, kuri uzstājās pasākumā un radīja īpašu svētku noskaņu – pulciņa “Vokālā studija” audzēkņiem (sk.Tatjana Klomāne), pulciņa “Ģitārspēle” audzēkņiem (sk. Andris Repelis), pulciņa “Sporta dejas” audzēkņiem (sk.Ilona Kalniņa), pulciņa “Folkloras studija “Vīteri” audzēkņiem (sk.Sandra Stare), “Moderno deju pulciņa” audzēkņiem (sk.Arnis Vonogs), vecākiem, pedagogiem un skolēniem, kuri pieteica dalībniekus nominācijām, nominantiem un laureātiem par sasniegumiem un ieguldījumu interešu izglītībā.

 

Valsts simtgades svinību galvenais vēstījums skan “Es esmu Latvija”. Tas atgādina, ka Latvijas galvenā vērtība ir tās cilvēki, kas ar ikdienas darbu veido tās tagadni un liek pamatus rītdienai. Novēlam visiem skaistus un vienotus valsts svētkus.

 

Informāciju sagatavoja ARPC interešu izglītības metodiķe Dana Pavļukeviča

 

 

 

 

 

16.11.2018.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums