Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Festivāls – konkurss „No baroka līdz rokam”

Šī gada 21. februārī Rēzeknes 5.vidusskolā un Rēzeknes 6.vidusskolā norisinājās Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāls – konkurss „No baroka līdz rokam”. Festivālu – konkursu organizēja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”. Konkursa mērķis ir vērsts uz bērnu un jauniešu kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā lietpratību, kā arī popularizēt bērnu un jauniešu vidū vokāli instrumentālo ansambļu (VIA) un instrumentālās mūzikas žanru un veicināt viņu līdzdalību kolektīvajā muzicēšanā.

 

Šogad konkursā dalību ņēma 39 kolektīvi no vairākām Latgales pilsētām – Preiļiem, Rēzeknes, Medumiem, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Naujenes, Dagdas, Aglonas, Ilūkstes, Verēmiem, Špoģiem, Locikiem, Kārsavas un Gulbenes. Rēzeknes pilsētu šinī konkursā pārstāvēja vairāki kolektīvi: Rēzeknes 5.vidusskolas instrumentālais ansamblis “Accordeon mix” (vad. Vija Poikāne), Rēzeknes 6.vidusskolas instrumentālais ansamblis (vad. Tatjana Kricka), Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas tautas mūzikas ansamblis “Jandāliņš” (vad. Silvija Slavika), Rēzeknes tehnikuma ģitāristu ansamblis (vad. Jānis Pavlovskis), Rēzeknes 5. vidusskolas popgrupa  “Šurumburums ” un Rēzeknes 5.vidusskolas popgrupa “Pepijas” (vad. Inga Urtāne-Baranovska),  Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” vokāli instrumentālais ansamblis “ŽVŪRGZDYNI” (vad. Guntis Rasims), Rēzeknes 6.vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis “FRAU und MANN” (vad. Jānis Pavlovskis), Rēzeknes 5.vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis “Tonikas 7-akords” (vad. Deniss Smirnovs), Rēzeknes tehnikuma vokāli instrumentālais ansamblis “Vieta Jūsu Reklāmai” (vad. Jānis Pavlovskis), Rēzeknes 6. vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis “STATION 5th” (vad. Jānis Pavlovskis).

 

Konkurss notika divās daļās. Pirmā daļa tika rīkota Rēzeknes 5. vidusskolā, kur uzstājās 13 instrumentālie ansambļi, tautas mūzikas ansambļi un džeza ansambļi. Otrā daļa notika Rēzeknes 6.vidusskolā, kur uzstājās  15 popgrupas un 11 vokāli instrumentālie ansambļi.

 

Kolektīvu uzstāšanos vērtēja kompetenta konkursa žūrija:

Jānis Grigalis – Valsts izglītības satura centra Mazo mūzikas kolektīvu ekspertu komisijas loceklis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents;

Egils Šķetris – Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākais referents;

Tālis Gžibovskis – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras docents;

Valters Šķetris – Tehniskais sekretārs.

Izvērtējot visu kolektīvu muzikālos priekšnesumus, žūrija ir atzinusi, ka dalībnieku līmenis aug ik gadu un līdz šim Latgales jaunieši ir bijuši vieni no skanīgākajiem Latvijā. Konkursa žūrija augstu novērtēja muzikālos ansambļus, kā arī sniedza ieteikumus  nākamajam gadam.

 

Šogad augstāko punktu skaitu ieguvēji ņems dalību XII skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertos Vērmanes dārzā, kas norisināsies 2020.gada 7.-10.jūlijā.

 

Vēlētos izteikt sirsnīgu pateicību Rēzeknes 5. vidusskolas direktorei Vijai Poikānei un Rēzeknes 6. vidusskolas direktorei Raisai Meierei par atsaucību un atbalstu konkursa rīkošanā. Paldies kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem par neatlaidību un ieguldīto darbu, Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes aktīvistēm Helēnai Apelei un Zlatai Zajankovskai par pasākuma vadīšanu un aktīvu līdzdarbošanos konkursā, Valsts izglītības satura centra komandai un augsti godātajai konkursa žūrijai.

 

Novēlam  kolektīviem veiksmi arī turpmākajā darbībā un uz tikšanos nākamajā gadā!

 

Interešu izglītības metodiķe Dana Pavļukeviča

25.02.2020.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums