Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs

Esi aktīvs arī Tu!

Erasmus+ programmas Eiropas brīvprātīga darba projekta «Friends with us» ietvaros Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” darbojas Jurijs un Andrejs Kidanovi. Projekta ietvaros tiek organizētas dažāda veida aktivitātes. Jauniešiem ir iespēja iepazīties ar ukraiņu kultūru un tradīcijām, mācīties ukraiņu valodu, piedalīties spēļu turnīros – biljarda, novusa, dambrete, kā arī tiek organizētas izzinošas viktorīnas un sadraudzības aktivitātes.

 

16.februārī agrā rītā brīvprātīgie organizēja sporta aktivitātes “Crossfit” Adamovas speciālā internātpamatskolā, piedāvāja iesaistīties un izmēģināt jaunus sporta veidus, kas neprasa speciālu sagatavotību, informēja par veselīgu dzīvesveidu un jautri pavadīja laiku ar jauniešiem.

 

16.februāra vakarā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā norisinājās starptautiskā kulinārijas meistarklase, kurā tika gatavots un degustēts ukraiņu ēdiens – Sēnes Gucuļu gaumē (Gucuļi tā ir cita Ukrainas teritorijā dzīvojošā cilts/tauta. Tikai šī tauta par savām mājām sauc Karpatu kalnus Ukrainas rietumos. Protams, tagad, kad tautas ir sajaukušās, tāda gucuļu kopiena ir palikusi pavisam maza, bet šis nosaukums – gucuļi, ir palicis un arī tiek lietots, apzīmējot ukraiņus).

 

17.februārī notika informatīvais pasākums Rēzeknes 2. vidusskolas 10.klases audzēkņiem. Tikšanās laikā viņi tika iepazīstināti ar Erasmus + programmas iespējām, jauniešu iespējām aktīvi iesaistītes dažāda veida pasākumos  Rēzeknes pilsētā un piedalīties projekta “Friend with us” rīkotajās aktivitātēs. Vakarā Andrejs piedāvāja ikvienam ieinteresētam piedalīties āra aktivitātēs “Iepazīsti Rēzekni”.

 

Ceturtdien, 23. februārī notiks kulinārijas meistarklase ARPC JIC “ Draugu centrs”, kuru vadīs Jurijs un ikviens tiek aicināts pievienoties. Katru nedēļu notiek dažāda veida aktivitātes, tiek izmantotas neformālās izglītības metodes, piemēram, grupu darbs, diskusijas, līdzdarbošanās kopā. Galvenais mērķis – darbs ar jauniešiem, veicinot aktīvu dzīvesveidu Rēzeknes pilsētā. Aktivitātes notiek ARPC «Zeimuļs», ARPC jaunatnes atvērtajā centrā «JACis» un Jaunatnes iniciatīvu centrā «Draugu centrs». Visas aktivitātes ir bezmaksas.

 

Pavasaris jau drīz būs klāt un jauni pasākumi gaida jauniešus. Vairāk informācijas par pasākumiem un brīvprātīgo darbu pie ARPC jaunatnes lietu speciālistes E.Ivanovas pa tālr.:26033202

 

Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu ERASMUS+ programmas ietvaros, līguma nr. 2016-2-LV02-KA105-001284.

27.02.2017.

Nav komentāru

Vārds, Uzvārds

Jautājums vai ierosinājums